Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Σπέκουλα του BBC με το Ελληνικό και τα εγκαταλελειμμένα αεροπλάνα [βίντεο]

Το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και η αδυναμία της Ελλάδας να εκμεταλλευτεί τα προς πώληση περιουσιακά της στοιχεία απασχολεί τα διεθνή μέσα. Τελευταίο «χτύπημα» για τη χώρα μας είναι δημοσίευμα της ιστοσελίδας του BBC που χρησιμοποιεί πλάνα από το παλιό αεροδρόμιο και τα εγκαταλελειμμένα αεροσκάφη για να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα.

Στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο του Νιλ Κάσιντι αναφέρονται τα εξής:

«Τη στιγμή που η Ελλάδα δυσκολεύεται να κάνει απολύσεις στο δημόσιο προκειμένου να συγκεντρώσει ρευστό και να πραγματοποιήσει τις πληρωμές του πακέτου διάσωσης, η πίεση πώλησης περισσότερων κρατικών περιουσιακών στοιχείων το συντομότερο δυνατό, αυξάνεται.

Ενας από τους επόμενους στόχους είναι το παλίο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ενα «φιλέτο» του real estate που μένει να ρημάζει πάνω από μία δεκαετία τώρα. Τα κτήρια των εγκαταστάσεων παραμένουν ανέπαφα, ενώ αρκετά αεροπλάνα της Ολυμπιακής παραμένουν εγκαταλελειμμένα στην πίστα του αεροδρομίου».

Είναι σαφές πως ο πραγματικός στόχος του δημοσιεύματος δεν είναι τα αεροπλάνα , τα οποία δεν έχουν καμία μεταπωλητική αξία, αφού είναι πάρα πολύ παλιά και μόνο για σίδερα θα μπορούσαν να πωληθούν, αλλά το φιλέτο της υπόλοιπης έκτασης, την οποία αρκετοί καλοβλέπουν.

Πηγή:  | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...