Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κυνηγούσε υπάλληλο της Βουλής για να της πάρει το πόρισμα


Κωμικοτραγικές σκηνές έζησαν βουλευτές και υπάλληλοι στη Βουλή, όταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -μέλη της προανακριτικής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ- βγήκαν στο διάδρομο του πρώτου ορόφου και ζήτησαν να ματαιωθεί η συζήτηση για το πόρισμα αφού δεν τους είχε δοθεί.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν από την αίθουσα φωνάζοντας, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να λέει «ούτε η χούντα δεν τα έκανε αυτά», ενώ μόλις είδε την υπάλληλο της Βουλής που μετέφερε το πόρισμα της ζήτησε επιτακτικά να της το δώσει. Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος της είπε «είσαι νούμερο, τώρα απειλείς και τους υπαλλήλους της Βουλής;».

Οι διάλογοι στη Βουλή

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΥΡΙΖΑ: Η χούντα ξαναήρθε... Ούτε η χούντα δεν τα έκανε αυτά.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ, ΠΑΣΟΚ: Αντε βρε νούμερο.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ, ΣΥΡΙΖΑ προς ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ: Δεν είναι παραμάγαζο δικό σας η Επιτροπή.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΔΗΜΑΡ προς Θ. ΔΡΙΤΣΑ: Εχεις πόρισμα; Πού είναι;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ και Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ προς ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΒΟΥΛΗΣ: Φέρτε μας το πόρισμα να δούμε τις υπογραφές.

Π. ΡΗΓΑΣ: Απειλείτε και τους υπαλλήλους της Βουλής τώρα; Ντροπή σας!

Β. ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ, ΑΝ.ΕΛ.: Η χούντα τουλάχιστον σεβόταν τον εαυτό της και δεν τα έκανε τόσο προκλητικά.

Η φασαρία που προκλήθηκε προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση με αποτέλεσμα να έχουν βγει όλοι από τα γραφεία του πρώτου ορόφου στο διάδρομο για να δουν τι συμβαίνει.

Το πόρισμα της πλειοψηφίας των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) παραδίδεται σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Τα τρία κόμματα θα προτείνουν την παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της απιστίας περί την υπηρεσία, της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, οι αντιπαραθέσεις συνεχίστηκαν στους διαδρόμους της Βουλής. Ο κ. Μαρκογιαννάκης φέρεται να είπε στους δημοσιογράφους ότι διέκοψε τη συνεδρίαση όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να τον υβρίζουν αποκαλώντας τον «επίορκο» και «εισαγγελέα της χούντας».

Το ΚΚΕ κατέθεσε δικό του πόρισμα στο οποίο προτείνει παραπομπή Παπακωνσταντίνου για τρία αδικήματα και αποδίδει σοβαρές πολιτικές ευθύνες σε Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 
Κωνσταντοπούλου: Είσαι επίορκος - Μαρκογιαννάκης: Για σε παρακαλώ κυρία μου, ως εδώ και μη παρέκει


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...