Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Στη «φάκα» η σπείρα με τα πολυτελή οχήματα που επί σειρά ετών εκβίαζε επιχειρηματία με γκανγκστερικό τρόπο

Πολυμελή σπείρα που επί σειρά ετών εξαπατούσε και εκβίαζε 51χρονο κατασκευαστή με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, στα βόρεια προάστια, αποσπώντας του περισσότερα απο 250.000 ευρώ και δύο ακίνητα στο Μαρούσι, εξάρθρωσε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για πραγματικά αριστοτεχνική κομπίνα, κατά την οποία οι δράστες – ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός - για να πετύχουν τον σκοπό τους, είχαν προβεί σε εμπρησμούς αυτοκινήτων του παθόντα, καθώς και σε «εικονικές εκτελέσεις», προκειμένου να τον τρομοκρατήσουν και να υποκύψει στους εκβιασμούς τους.

Το μαρτύριο του επιχειρηματία κράτησε πάνω από τρία χρόνια, μέχρι που απελπίστηκε και ξεπερνώντας τους φόβους του κατέφυγε στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα να αναλάβει την υπόθεση η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, λόγω του εμπλεκόμενου αστυνομικού, και να φτάσει στους δράστες.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 15 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν προχθές, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, τα οκτώ και ειδικότερα ο αστυνομικός, 48χρονος αρχιφύλακας, που υπηρετεί σε τμήμα Ασφαλείας της βόρειας Αττικής, και επτά ιδιώτες, (τρεις Έλληνες 49, 53 και 64 ετών, ένας 38χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, μία 41χρονη υπήκοος Αλβανίας και μία 42χρονη υπήκοος Ρουμανίας), ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τη σύλληψη και των υπολοίπων επτά.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, το κύκλωμα αποτελείτο από δύο ομάδες, με ισάριθμους αρχηγούς, η μία τον 49χρονο Έλληνα, ο οποίος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για απάτες και η δεύτερη τον 64χρονο.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από το 2010, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που συγκροτούσαν την πρώτη ομάδα, αφού πυρπόλησαν ένα αυτοκίνητο μάρκας «Μερσεντές» και προκάλεσαν φθορές σε ένα άλλο μάρκας «Λέξους» του επιχειρηματία και σκηνοθέτησαν επίθεση σε βάρος του, παρουσιάστηκαν ως σωτήρες και ανέλαβαν να διερευνήσουν τις υποθέσεις αυτές, απαιτώντας και λαμβάνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, για να καλύψουν τα «έξοδα» των «ερευνών» τους.

Στο πλαίσιο των δήθεν ερευνών τού παρουσίασαν δύο από τους συνεργάτες τους, ως «δράστες», και ισχυρίστηκαν ότι θα τους εκτελούσαν. Μάλιστα, τον Βούλγαρο τον πυροβόλησαν μπροστά στον επιχειρηματία μέσα στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου, με άσφαιρα πυρά. Στη συνέχεια απαιτούσαν εκβιαστικά και άλλα χρήματα, για να μην τον εμπλέξουν στις δήθεν ανθρωποκτονίες.

Με τον τρόπο αυτόν, τον ανάγκασαν να μεταβιβάσει σε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, δύο ακίνητα ιδιοκτησίας του, στο Μαρούσι, ενώ του απέσπασαν συνολικά περισσότερα από 150.000 ευρώ, σε μετρητά.

Αμέσως μετά μπήκε στο παιχνίδι η δεύτερη ομάδα, στην οποία συμμετείχαν και ο 64χρονος, που εμφανιζόταν ως αστυνομικός, καθώς και ο 48χρονος αρχιφύλακας. Η δεύτερη ομάδα ανέλαβε να «προστατεύσει» τον επιχειρηματία από την πρώτη ομάδα, αποσπώντας του διάφορα χρηματικά ποσά, ως αμοιβή, ενώ στη συνέχεια τον εκβίαζαν για τη «διευθέτηση» εκκρεμών ποινικών υποθέσεων, στις οποίες δήθεν τον είχε εμπλέξει η πρώτη ομάδα. Στην περίπτωση αυτή του απέσπασαν συνολικά περίπου 115.000 ευρώ.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, οργάνωσε προχθές συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθη αρχικά ο 64χρονος, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει από τον επιχειρηματία το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Ακολούθησαν αστυνομικές επιχειρήσεις, στη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν και άλλα επτά από τα εμπλεκόμενα άτομα και κατασχέθηκαν όπλα, δύο χειρόγραφες σημειώσεις, στις οποίες αναγράφεται πλήθος χρηματικών ποσών που εμφανίζονται ως οφειλές διαφόρων φυσικών προσώπων, συμβόλαιο αγοροπωλησίας με πωλητή τον 51χρονο επιχειρηματία και αγοραστή τον 38χρονο υπήκοο Βουλγαρίας και πολλά άλλα πειστήρια.

Επιπλέον κατασχέθηκαν τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα και συγκεκριμένα μία «Ferrari» και τρεις «Mercedes» ως προερχόμενα από το «ξέπλυμα» των χρημάτων που απέσπασαν.

Οι δράστες με τη δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...