Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Κυριάκος Μητσοτάκης σε ΟΛΜΕ: Οι μετακινήσεις θα γίνουν είτε εθελοντικά είτε υποχρεωτικά

Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είναι οι απολύσεις εκπαιδευτικών, αλλά η κινητικότητα, τόνισε στην πενταμελή αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο υπουργείο το μεσημέρι. Η συνάντηση έγινε μετά από πορεία διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών κατά των απολύσεων, της διαθεσιμότητας και των υποχρεωτικών μετακινήσεων, στο πλαίσιο του συνεδρίου της ΟΛΜΕ.

Θέση του κ. Μητσοτάκη είναι «η κινητικότητα να γίνει εθελοντικά, αλλά -όπως είπε- σε καμία περίπτωση δεν θα διαφωνήσει εάν κάποια στιγμή γίνει και υποχρεωτικά».

Οπως διευκρίνισε ο υπουργός, ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα μετακινηθούν και οι προτεραιότητες που θα τεθούν στις μετακινήσεις, είναι θέμα του υπουργείου Παιδείας, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα συμμετάσχει στην κινητικότητα, διότι είναι ένα μεγάλο υπουργείο.

Σε ό,τι αφορά το μεταβατικό διάστημα από τη μία θέση εργασίας στην άλλη, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου, ώστε να είναι το μικρότερο δυνατό.

Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να καταργηθεί η ρύθμιση του νέου Πειθαρχικού Δικαίου, σύμφωνα με την οποία για οποιοδήποτε παράπτωμα και χωρίς να έχει αποδειχθεί η ενοχή, ο/η εκπαιδευτικός τίθεται σε αργία. Για το θέμα αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από την ΟΛΜΕ να υποβάλλει ενημερωτικό σημείωμα, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και παραδείγματα ακραίων περιπτώσεων εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε αργία, προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές στο Πειθαρχικό.

Μετά τη συνάντηση ο γγ της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης, μετέφερε στους εκπαιδευτικούς τη δέσμευση του κ. Μητσοτάκη ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά εκτίμησε ότι με την κινητικότητα, ουσιαστικά, το υπουργείο προσπαθεί να καλύψει τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Επίσης, μετέφερε τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι οι μετακινήσεις θα γίνουν, είτε εθελοντικά, είτε υποχρεωτικά, και θα αφορούν και άλλα υπουργεία.



Πηγή:  | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...