Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΑΣ & Άρειος Πάγος βάζουν στη γωνία τους Χρυσαυγίτες

Σε δύο μέτωπα κινείται η έρευνα των αστυνομικών και των δικαστικών Αρχών καθώς γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί η ομάδα που έδρασε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και να διαπιστωθεί εάν η Χρυσή Αυγή έχει διαπράξει το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης με βάση τις 32 υποθέσεις, που έχει στείλει ο Νίκος Δένδιας στον Άρειο Πάγο.


Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, έδωσε σήμερα εντολή στο τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ για τη διενέργεια έρευνας έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν εντός του Σώματος υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής, που δίνουν πληροφορίες για αιφνιδιαστικές έρευνες σε γραφεία και κρησφύγετα ή παρέχουν κάλυψη σε έκνομες ενέργειες κάνοντας τα "στραβά μάτια".

Χθες και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλος, είχε δώσει εντολή στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για έρευνα σχετικά με τα όσα είπε στέλεχος της Χρυσής Αυγής στο "Βήμα της Κυριακής", ότι δηλαδή πρώην και εν ενεργεία μέλη των ειδικών δυνάμεων εκπαιδεύουν στελέχη της Χρυσής Αυγής σε μυστικές τοποθεσίες.

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι διάφορες ομάδες πολιτών πραγματοποιούν ασκήσεις στρατιωτικού τύπου, όπως η αυτοαποκαλούμενη Πατριωτική Πολιτοφυλακή, που δρα σε πολλές περιοχές της χώρας και μάλιστα έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες από την εκπαίδευση στελεχών της.

Σήμερα η εφημερίδα "Έθνος" δημοσιεύει φωτογραφίες από νυχτερινά γυμνάσια των ταγμάτων εφόδου, στις οποίες φαίνονται τουλάχιστον 10 άνδρες με στολές, ενώ σύμφωνα με τις ημερομηνίες που αναγράφονται η πρόκειται για χειμερινή εκπαίδευση.

Σε μια από τις φωτογραφίες ένας άνδρας φορά μόνιμα κουκούλα κάτι που ενδέχεται να σημαίνει ότι πρόκειται για τον εκπαιδευτή. Η δράση των αυτόκλητων "πολιτοφυλάκων" είχε έρθει στη Βουλή με ερώτηση της ΔΗΜΑΡ και ο τότε υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, είχε δηλώσει ότι αν κάποιοι θέλουν να οργανώσουν παράνομα αυτού του είδους τις εξωθεσμικές ομάδες, είναι φαινόμενο που πρέπει να παταχθεί, αλλά δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου του.

Πάντως ο πρόεδρος του αναγνωρισμένου από το ΥΠΕΘΑ, Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, Αλέξανδρος Κοντός, καταδικάζει τέτοιου είδους πρακτικές και ξεκαθαρίζει ότι τα μέλη του συνδέσμου δεν έχουν καμιά σχέση.

Η εφημερίδα "Έθνος" δημοσιεύει σήμερα κείμενο της κόρης του Ν. Μιχαλολιάκου, που αναρτήθηκε σε blog της Χρυσής Αυγής και αναφέρει ότι αξίζει να πεθάνει κάποιος για την ιδεολογία της οργάνωσης και προσθέτει: "Όλοι σίγουρα παρασυρθήκαμε κάποια στιγμή από τον ενθουσιασμό μας, βλέποντας τις μεγαλύτερες επιθυμίες μας να γίνονται σιγά – σιγά πραγματικότητα. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάει κανείς. Ούτε το λόγο της ένταξής μας στο Κίνημα, ούτε τις θυσίες, που πάντα πιστεύαμε πως θα κάναμε για τις ιδέες μας. Μα πιο σημαντικό δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Αγώνας είναι μια αυτοτελής ενέργεια και ύπαρξη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...