Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Δένδιας: "Στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για εγκληματικές οργανώσεις"

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα το υπουργείο είπα δεν θα γίνουν δεκτά τάγματα εφόδου. Η Χρυσή Αυγή δοκίμασε τις αντοχές της δημοκρατίας. Σήμερα παίρνει την απάντηση», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας.


«Η ελληνική δικαιοσύνη και αστυνομία κινήθηκαν με ταχύτητη και με αποφασιστικότητα και τους είμαι ευγνώμων.

»Η σημερινή είναι μία ιστορική ημέρα σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

»Το κράτος δικαίου δεν είναι ανήμπορο απέναντι στη χυδαία απειλή της άλογης βίας», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε τις συλλήψεις στελεχών και βουλευτών στο πλαίσιο εκτέλεσης της παραγγελίας του αντεισαγγελέα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Οι έρευνες ανατέθηκαν στη διεύθυνση αντιμετώπισης ειδικών εγκλημάτων κατά της βίας. Από νωρίς το πρωί πραγματοποιεί ευρείας κλίμακα επιχείρηση σε όλη την Ελλάδα. Οι έρευνες συνεχίζονται για τη σύλληψη του βουλευτή Χρήστου Παπά και των υπόλοιπων 11 καταζητούμενων.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 20 άτομα, πέντε βουλευτές, 13 ιδιώτες στελέχη του κόμματος, ένας ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ και μία ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί στον Πειραιά.

Οι συλλήψεις έγιναν σε Πειραιά, Κερατσίνι, Νίκαια, Κορυδαλλό και Πέραμα.

Κανείς από τους συλληφθέντες δεν προέβαλλε αντίσταση.

Στο σπίτι του Μιχαλολιάκου κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και ένα κυνηγετικό όπλο που δεν είχαν άδεια οπλοφορίας

Στο σπίτι της ανθυπαστυνόμου, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακό πιστόλι και γεμιστήρας, περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, σιδερογροθιές, πιστόλι τέιζερ, τέσσερα μαχαίρια, δεκάδες κροτίδες.

Οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκαν ΕΔΕ.σε βάρος τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...