Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Απομάκρυνση του υπεύθυνου παρακολουθήσεων της ΕΥΠ – διαφωνούσε με την παρακολούθηση της ΧΑ

Υπ' ατμόν και ο βοηθός του


Μία ακόμα έκπληξη έλαβε χώρα στα κτίρια της λεωφόρου Κατεχάκη, ελέω της έρευνας για τη Χρυσή Αυγή, καθώς αποτελεί παρελθόν ο υπεύθυνος αξιωματικός για την διερεύνηση της δράσης της Χρυσής Αυγής, ο οποίος σχετιζόταν με το σύστημα παρακολούθησης τηλεφώνων.

Υπ' ατμόν βρίσκεται μάλιστα και ένας από τους στενούς του συνεργάτες, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστοί οι λόγοι της παραίτησής του συγκεκριμένου αξιωματούχου.

Πρόκειται για τον προϊστάμενο της Γ ' Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας που είχε και την γενική ευθύνη των ερευνών για την δράση της 'Χρυσής Αυγής' τους τελευταίους μήνες. Διευκρινίζουμε ότι η συγκεκριμένη διεύθυνση είχε την ευθύνη για τις παρακολουθήσεις μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής προκειμένου να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες για τυχόν παράνομες ενέργειες.

Στοιχεία των ερευνών είχαν τεθεί στη διάθεση του αρμόδιου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Η ίδια υπηρεσία της ΕΥΠ ασχολείται με θέματα δίωξης οργανωμένου εγκλήματος, τρομοκρατίας και άλλες.

Ο παραιτηθείς αξιωματούχος είχε υπηρετήσει στην Αστυνομία, τόσο σε υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών όσο και στα αρμόδια τμήματα για οικονομικά εγκλήματα και την αρχαιοκαπηλία.

Το πρωί της Παρασκευής έδωσε κανονικά παρόν στην σύσκεψη των στελεχών της ΕΥΠ και λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε η αποπομπή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ,ο αποχωρήσας προϊστάμενος της Γ' Διεύθυνσης της ΕΥΠ, απαλλάχθηκε των καθηκόντων του αιφνιδίως. Πρόκειται για τη διεύθυνση που έχει την αρμοδιότητα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και φυσικά διαχειρίζεται το περίφημο «βαλιτσάκι» με τον «σούπερ κοριό».

Οι λόγοι για την αντικατάστασή του δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστοί, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι «διαφωνούσε με την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων στελεχών νομίμου κόμματος χωρίς εισαγγελική εντολή.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου,  διαθέτει σημαντικά στοιχεία που έχουν προκύψει από εκτεταμένη άρση του τηλεφωνικού απόρρητου στελεχών της ΧΑ, αλλά και από εκατοντάδες απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών στελεχών του κόμματος που απέστειλε στον αντεισαγγελέα του Ανωτατ Δικαστηρίου η ΕΥΠ. Στις συνομιλίες αυτές είχαν καταγράφει πριν τη δολοφονία του Φυσσα, και είχαν γίνει για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...