Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Συναγερμός για ανάρτηση στο Διαδίκτυο που καλούσε σε σύμπραξη πολίτες και στρατό

Έκτακτη σύσκεψη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου


Το δημοσίευμα προερχόταν από Σύνδεσμο Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων και καλούσε την κυβέρνηση σε παραίτηση

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης η έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, υπό την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Ευτέρπη Γκουτζαμάνη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Παναγιώτα Φάκου, ο εισαγγελέας κ. Ιωάννης Σακελάκος αλλά και ο κ. Κ. Τζαβέλας εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η ανάρτηση στο Διαδίκτυο δημοσιεύματος που προέτρεπε τους πολίτες να συμπαραταχθούν με το στρατό και να ρίξουν την κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα που προκάλεσε συναγερμό στις εισαγγελικές αρχές, φέρει τον τίτλο: «Οι έφεδροι ειδικών δυνάμεων ζητούν την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης!!!!Διακήρυξη Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων της 28ης Σεπτεμβρίου 2013!! Συμπαράταξη λαού στρατού!!!!» και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο το απόγευμα της Τρίτης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη εξετάστηκαν τρόποι αντιμετώπισης του όλου θέματος και δυνατότητες εισαγγελικής παρέμβασης.

Στο επίμαχο δημοσιεύματα αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «οι Έφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων και ο Ελληνικός Λαός σε εφαρμογή του Άρθρου 120 του Συντάγματος απαιτούν» μεταξύ άλλων «άμεση παραίτηση της κυβέρνησης λόγω αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε Εργασία (άρθρο 22), Υγεία, Παιδεία, Δικαιοσύνη, Ασφάλεια, συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ανάγκης υπό τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, αναστολή εφαρμογής μνημονιακών νόμων, αναστολή πλειστηριασμών, απολύσεων, κ.ά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...