Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Διαμαρτυρία διευθυντή Ψυχιατρικής για τον «ψυχίατρο της Χρυσής Αυγής»

Κτίρια στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (φωτογραφία αρχείου)

«Αν η επόμενη δολοφονία από χρυσαυγίτη διαπραχθεί με πυροβόλο όπλο, δεν θα γίνει γενικά "θέμα" και δεν θα αναρωτιόμαστε όλοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής "ποιος του έδωσε το πιστοποιητικό ψυχικής κατάστασης για να βγάλει την άδεια οπλοφορίας";».


Το παραπάνω ερώτημα διατυπώνει ο διευθυντής Ψυχιατρικής κ. Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου, δείχνοντας με το δάχτυλο συνάδελφό του ο οποίος πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή (ήταν μάλιστα στο ψηφοδέλτιο Λασιθίου), σε επιστολή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ).

Συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει τα ακόλουθα:

«Το ΨΝΑ έχει τη θλιβερή πρωτοτυπία να έχει ως διευθυντή ενός από τα 9 ψυχιατρικά του τμήματα έναν ανοιχτά δηλωμένο νεοναζί, και μάλιστα κατ' ανάθεσιν από το ΔΣ. Δεν πρόκειται για απλό και "παρασυρμένο" ή "αφελή" οπαδό. Υπάρχουν βίντεο με ομιλίες του (λόγω της συμμετοχής του με την ΧΑ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές) σε συγκεντρώσεις της εγκληματικής οργάνωσης που συνοδεύονται από τον κλασικό ναζιστικό χαιρετισμό. Υπάρχει η ιντερνετική του αλληλογραφία με την οποία την εκθειάζει (και όχι μόνο). Υπάρχουν συμμετοχές του σε εκπομπές σε διάφορα κανάλια όπου εξυμνεί τη Χρυσή Αυγή και τη χούντα.

»Υπάρχει η ιστορία με τις άδειες οπλοφορίας, που αν και εξετάστηκε από το ΔΣ (με μεγάλη καθυστέρηση, ενός έτους, από τότε που καταγγέλθηκε), η όλη έρευνα, με τον τρόπο που έγινε, αδυνατούσε να ανιχνεύσει τον αριθμό, τους (μη καταγεγραμμένους) τρόπους χορήγησης και τους αποδέκτες των διαφόρων πιστοποιητικών ψυχικής κατάστασης για την έκδοση αδειών οπλοφορίας. Και βέβαια, να μην ξεχνάμε ότι το ναζιστικό αυτό μόρφωμα, τόσο μέσα από τις ιστοσελίδες του, όσο και με (προ μηνών) δηλώσεις βουλευτών του, έχει ταχθεί υπέρ του ναζιστικού προγράμματος "στείρωσης και ευθανασίας" των ψυχικά πασχόντων και αναπήρων (Ματθαιόπουλος κτλ).

»Πώς είναι δυνατόν να είναι διευθυντής ενός ψυχιατρικού τμήματος, να υποδέχεται και να έχει τη θεραπευτική ευθύνη ψυχικά ασθενών στη σημερινή Ελλάδα ένα στέλεχος νεοναζιστικού μορφώματος με αυτές τις θέσεις και πρακτικές;».

Ο κ. Μεγαλοοικονόμου ζητεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΨΝΑ να πάρει άμεσα μέτρα για να διασωθεί η στοιχειώδης αξιοπρέπεια της ψυχιατρικής κοινότητας και η αξιοπιστία του ίδιου του Νοσοκομείου, καθώς και να γίνουν πιο ουσιαστικές οι διαδικασίες έκδοσης πιστοποιητικών για άδεια οπλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...