Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

«Αν αυτό που έκανε τώρα ο Σαμαράς, το έκανε από την αρχή ο Παπανδρέου, η Ελλάδα δεν θα ήταν σήμερα σε αυτά τα χάλια…»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

«Αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε φροντίσει, ευθύς εξαρχής, να ξενυχτήσει και να ταλαιπωρήσει την τρόικα, είχε ξεσκονίσει τόσο αναλυτικά το πρώτο μνημόνιο και είχε διαπραγματευτεί ουσιαστικά, θέτοντας και ουσιαστικές «κόκκινες γραμμές» και αντιπροτάσεις, η Ελλάδα δεν θα είχε φτάσει στα σημερινά χάλια».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης σε μέσα ενημέρωσης της Αθήνας και της Πάτρας, σημειώνοντας πως για πρώτη φορά φάνηκε τι σημαίνει διαπραγμάτευση και πόσο καταλυτικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσει μια υπεύθυνη και στοχευμένη ελληνική στάση.

«Αυτή τη φορά ο Σαμαράς έκανε την διαφορά. Τις προηγούμενες, οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος έκλειναν τις συμφωνίες εν ριπή οφθαλμού και ψήφιζαν τα μνημόνια με κλειστά μάτια, για να αποδειχθεί εκ των υστέρων πως… ούτε οι υπουργοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν τα είχαν διαβάσει» πρόσθεσε ο Αχαιός πολιτικός, προσθέτοντας πως για πρώτη φορά, οι δανειστές βρήκαν απέναντί τους έναν πολιτικό ηγέτη που δεν δέχτηκε τη «συνταγή» αδιαμαρτύρητα, που μίλησε ευθαρσώς για τα υφεσιακά μέτρα, που έθεσε «κόκκινες γραμμές» και ανάγκασε τη τρόικα σε πολλές υποχωρήσεις και αναθεωρήσεις.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

1 σχόλιο:

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...