Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Α.Σαμαράς: «Εκλογές αμέσως μετά το PSI»

EPP Summit March 2010
European People's Party - EPP)
Κομματική πειθαρχία στην αυριανή ψηφοφορία για τα μέτρα ζήτησε από την ΚΟ της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς.

"Όλοι με ρωτάνε αν θα ζητήσω κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία. Είμαστε ή δεν είμαστε παράταξη; Αυτονόητα θα υπάρξει κομματική πειθαρχία. Χρειαζόμαστε συσπείρωση και στήριξη από τον καθένα", είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα όσοι βουλευτές ψηφίσουν όχι στην ψηφοφορία δεν θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές.

"Η ΝΔ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, για όση αξία έχουν, δεν είναι μόνο το πρώτο κόμμα είναι το μόνο κόμμα εξουσίας με διψήφια μάλιστα διαφορά. Είμαστε η μόνη συντεταγμένη δύναμη στο χάος. Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται. Δεν το λέω εγώ αλλά το κραυγάζουν οι ίδοι  κάθε μέρα. Αυτοί που επέβαλαν το μνημόνιο. Αυτοί που κοροϊδευαν τις απόψεις μας τώρα έγιναν ζούγκλα. Το ΛΑΟΣ φεύγει από την κυβέρνηση και δεν ψηφίζει τα μέτρα. Δεν θα το σχολιάσω", είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Βρισκόμαστε ως χώρα μπροστά σε έναν τεράστιο κίνδυνο, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Απειλείται η ελευθερία, η ανεξαρτησία, η υπόστασή μας, είπε.

Όλοι οι ιστοί μιας ζωντανής οικονομίας, η αγορά, η κατανάλωση, η εμπιστοσύνη, η οικονομία έχουν όλα καταρρεύσει και μαζί και οι προσδοκίες για το αύριο, είπε ο κ. Σαμαράς και χαρακτήρισε καταστροιφική τη συνταγή του μνημονίου.

«Επιμένουμε ότι η συνταγή του μνημονίου ηταν καταστροφικό λάθος. Δεν αλλάζουμε αυτές τις θέσεις μας», τόνισε. «Οι επιλογές μας δικαιώθηκαν, οι θέσεις μας παραμένουν, αλλά οφείλουμε να αποτρέψουμε αυτόν τον μεγάλο κίνδυνο για να πάμε παραπέρα.»

Ανακοίνωσε επίσης ότι η ΝΔ θα ζητήσει άμεση διάλυση της βουλής και εκλογές μετά τη συμφωνία για την ανταλλαγή των ομολόγων. Προειδοποίησε εξάλλου πως ο μεγάλος κίνδυνος είναι να εκραγεί η κοινωνία αν δεν γίνουν εκλογές.

Ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την οποία, όπως είπε, είχε προειδοποιήσει πολλές φορές για τις καταστροφικές συνέπειες του μνημονίου, αλλά και στην Ευρώπη. Πρόκειται πλέον για μια Ευρώπη της τιμωρίας και όχι Ευρώπη της αλληλεγγύης, ανέφερε.

Πληρώνουμε ακόμα την καταστροφική ιδέα του Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα, είπε μεταξύ άλλων.


Αν και ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε κομματική πειθαρχία ήδη χθες την πρώτη «γαλάζια» απώλεια στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας

«Αρνούμαι να ψηφίσω είτε μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα είτε άλλα μέτρα που οι ηγέτες της ΕΕ θελήσουν στο μέλλον να επιβάλουν στην Ελλάδα», δήλωσε ο Δημήτρης Σταμάτης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι θα υπερψηφίσει την συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές για το κούρεμα του χρέους.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...