Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Αναστάτωση στις Φυλακές Αλικαρνασσού

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου θέλησαν να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στους κρατούμενους - Στην περιοχή έσπευσε και διμοιρία των ΜΑΤ.

Με ηχηρό τόπο θέλησαν να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στους κρατούμενους των Φυλακών Νέας Αλικαρνασσού , άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που βρέθηκαν ξαφνικά έξω από το χώρο του Σωφρονιστικού Καταστήματος και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές δυνάμεις και στην περιοχή έσπευσε διμοιρία των ΜΑΤ, χωρίς μέχρι αυτή την ώρα πάντως να έχει δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο.

Εκρηκτική είναι ωστόσο η κατάσταση όπως διαμορφώνεται τις τελευταίες μέρες και μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα της Ν. Αλικαρνασσού, όπου επιστρατεύτηκε ιδιώτης μάγειρας για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί.

Οι κρατούμενοι όπως αναφέρει το creatlive.gr απέχουν από τα καθήκοντά τους στα μαγειρεία και στην καθαριότητα των χώρων.

Ο ιδιώτης μάγειρας ανέλαβε δράση από προχθές ενώ αναμένεται να παραμείνει μέχρι να βρεθεί λύση και οι έγκλειστοι να επιστρέψουν κανονικά στα καθήκοντά τους.

Από τη διεύθυνση της φυλακή έχει δοθεί προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες καθώς θα πρέπει να τρέφονται σωστά λόγω της κατάστασης της υγείας τους.

Η εικόνα που παρουσιάζει το σωφρονιστικό κατάστημα του Hρακλείου είναι τραγική αφού παντού υπάρχουν σκουπίδια και ακαθαρσίες με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και η υγεία των κρατουμένων.

Από τη διεύθυνση της φυλακής έγινε γνωστό ότι η φυλακή θα πρέπει να καθαριστεί από τους ίδιους τους εγκλείστους εάν δε θέλουν να νοσήσουν αφού δεν υπάρχει περίπτωση να αναλάβει κάποιο συνεργείο καθαρισμού , άποψη που είχε εκφραστεί αλλά απορρίφιθηκε.

Έντονα παράπονα έχουν εκφραστεί και για την αναβολή κάποιων επισκεπτηρίων με αποτέλεσμα να υπάρχουν κρατούμενοι οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν απειλήσει ότι είναι ικανοί ακόμη και να κόψουν τις φλέβες τους εάν δεν δοθεί κάποια λύση για να δουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...