Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Και νέες πιέσεις για δεσμεύσεις από το Eurogroup

English: Jean-Claude Juncker at the EPP summit...
Image via Wikipedia
Όρους για το νέο πακέτο δανειακής στήριξης της Ελλάδας έθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για τη χώρα μας και δήλωσε ότι  θα υπάρξει νέο Eurogroup την ερχόμενη Τετάρτη για την Ελλάδα.

Μεταξύ αυτών, το κοινοβουλιο πρέπει να εγκρίνει τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών, ενώ χρειάζονται και ισχυρές πολιτικές διαβεβαιώσεις για την εφαρμογή των μέτρων του προγράμματος.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις οικοονομικές υποθέσεις Όλι Ρεν τόνισε πως «το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης και της Βουλής».

Δείχνοντας τις επιφυλάξεις που υπάρχουν εντός της ΕΕ σχετικά με την αξιοπιστία της Ελλάδας, και οι δύο αξιωματούχοι τόνισαν πως στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος δεν θα γίνεται καμία χορήγηση δόσης αν δεν υπάρξει εφαρμογή των δεσμεύσεων, «πραγματική εφαρμογή».

Η συμφωνία της Αθήνας χαρακτηρίστηκε ως θετική, αλλά η Ευρωζώνη πιέζει για ισχυρές δεσμεύσεις για την υλοποίηση της συμφωνίας, με ψήφο και από τη Βουλή, πριν την επικυρώσει. Ο

ι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής και τόνισε ότι παρά τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών, η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση της διαδρομής και έχουν πολλά ακόμα να γίνουν.

Ως πρώτο βήμα ο κ. Καψής όρισε την ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή, που θα αποτελέσει και ένα ισχυρό μήνυμα δέσμευσης προς τους εταίρους.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...