Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Παπαδήμος: Αναγκαία η σύμβαση

Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε ο πρωθυπουργός, εν μέσω πολιτικού αναβρασμού στο εσωτερικό των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνησή του.

"Είμαστε σε απόσταση αναπνοής από το σημείο μηδέν. Το ελληνικό Κοινοβούλιο καλείται αύριο να αναλάβει μια ιστορική ευθύνη. Καλείται να εξετάσει και να εγκρίνει το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για τη χρηματοδοτική στήριξη της χώρας κατά τα επόμενα χρόνια.", δήλωσε ο Λ. Παπαδήμος.
"Σε τροχιά ανάπτυξης πιθανόν και από το δεύτερο εξάμηνο του 2013"
"Το οικονομικό πρόγραμμα και η σύμβαση που θα το συνοδεύσει εξασφαλίζουν την χρηματοδότησή μας με 130 δισ. ευρώ και μας δίνει τη δυνατότητα να μειώσουμε το χρέος μας κατά 100 δισ. ευρώ", πρόσθεσε.
Όπως είπε, η χώρα με την εφαρμογή του "Μνημονίου 2" η χώρα θα επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, πιθανότατα από το δεύτερο εξάμηνο του 2013, καθώς με τη μείωση του χρέους θα απελευθερωθούν πολύτιμοι πόροι για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία, θα δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας, σταθερότητας και εμπιστοσύνης.
Με την εγγύηση των δύο μεγάλων κομμάτων
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη, ότι η συμφωνία, που επετεύχθη μετά από πολυήμερες, εντατικές και σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, έχει τη στήριξη των δυο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας.
Το πρόγραμμα, όπως σημείωσε, περιλαμβάνει ρυθμίσεις, που έπρεπε να είχε υιοθετήσει η χώρα, νωρίτερα. "Αν τις είχαμε εφαρμόσει όταν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκότερες, δεν θα είχαμε φτάσει σε τόσο δεινή κρίση".
"Περιλαμβάνει όμως και ρυθμίσεις, που δεν θα υιοθετούσε καμία κυβέρνηση υπό ομαλές συνθήκες", σημείωσε.
Επιπλέον, όπως σημείωσε, η νέα δανειακή σύμβαση κατοχυρώνει το μέλλον της πατρίδας μας στο ευρώ και θέτει τις βάσεις για να ξεπεράσουμε τη σημερινή οικονομική κρίση, ενώ αποτυπώνει τις ακραίες συνθήκες ανάγκης στις οποίες εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα μας.
Πλανώνται οικτρά όσοι υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερη μία άτακτη χρεοκοπία, που θα έριχνε την χώρα μας σε καθεστώς χάους και κοινωνικής έκρηξης, όπως είπε, επαναλαμβάνοντας τις δυσμενείς συνέπειες της πτώχευσης.
"Κοιτάμε τον ελληνικό λαό στα μάτια", είπε, σημειώνοντας πως το πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί, με βάση την σύγκριση ανάμεσα στην κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες πολίτες και σε αυτό που θα ακολουθούσε, εάν η χώρα χρεοκοπούσε.
Όπως ανέφερε, η Ελλάδα οφείλει να εξυγιάνει την οικονομία μας, δαπανώντας όχι περισσότερα από όσα παράγει.
"Για να διασώσουμε όσα κατακτήσαμε, πρέπει να αλλάξουμε όσα κάναμε λάθος, για να επιτύχουμε υψηλή ανάπτυξη", είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, ο πρωθυπουργός τόνισε, πως ο αγώνας της πατρίδας είναι να υπερασπιστούμε τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ και στην Ευρώπη.
"Το πρόγραμμα και η σύμβαση που θα το συνοδεύει, είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να διασφαλίσουμε την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, για να προστατεύσουμε τα εθνικά μας δικαιώματα", είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...