Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

«Σε πολύ καλό κλίμα» η συνάντηση Σαμαρά - Μοσκοβισί

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και πραγματοποιήθηκε μία μέρα πριν από το άτυπο Eurogroup της Παρασκευής στη Λευκωσία, το οποίο αναμένεται να εκπέμψει ένα μήνυμα στήριξης προς της Ελλάδα.

Η Αθήνα αναμένει από τον κ. Μοσκοβισί να επαναλάβει την θέση που εξέφρασε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, πως η θέση της Ελλάδας είναι και θα παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Καθημερινή, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών στέλνει μήνυμα ότι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ και πως θα βρεθεί λύση και για το ζήτημα του χρέους. «Για ΄μας δεν υπάρχει θέμα ότι η Ελλάδα ανήκει εξ ολοκλήρου στη νομισματική ένωση και ότι δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσει τη θέση της ανάμεσά μας» τόνισε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί, στη συνέχεια, είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών. Μετά τη συνάντηση δεν υπήρξαν δηλώσεις.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...