Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ξάνθη: Πήραν 500.000 ευρώ από νεκρό

Το ποσό των 485.000 ευρώ κατάφερε να αποσπάσει μια σπείρα οκτώ ατόμων στην περιοχή της Ξάνθης και της Δράμας από τραπεζικούς λογαριασμού 61χρόνου, ο οποίος όμως είχε αποβιώσει! Στην σπείρα συμμετείχε και διευθυντής τραπεζικού καταστήματος.

Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, οκτώ δράστες από τις αρχές του 2012 πραγματοποίησαν αναλήψεις που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ από λογαριασμό ενός 61χρόνο που είχε αποβιώσει. Συγκεκριμένα οι δράστες, επισκέφτηκαν δύο τραπεζικά υποκαταστήματα ένα στην Ξάνθη και ένα σε χωρίο της Δράμας και κατάφεραν να εξαπατήσουν τους τραπεζικούς υπαλλήλους αποσπώντας το μυθικό ποσό.

Πρόκειται, για επτά τουλάχιστον άτομα  (έξι Έλληνες, ηλικίας 33, 43, 47, 53, 43, και 65 ετών και ένας αγνώστων μέχρις στιγμής στοιχείων δράστης), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και πλαστογραφία.

Οι δράστες είχαν συγκροτήσεις δομημένη εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο και μεθοδολογία δράσης καθώς και με διάφορες συνθέσεις, προέβαιναν σε εξαπάτηση υπαλλήλων τραπεζικών υποκαταστημάτων, με σκοπό την ανάληψη των μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ο 65χρονος από τους δράστες συνοδευόμενος από διαφορετικά κάθε φορά μέλη της ομάδας, πλην του 43χρονου, μετέβαινε στα δύο τραπεζικά υποκατάστημα, όπου επιδεικνύοντας πλαστή ταυτότητα και παριστάνοντας 61χρονο ημεδαπό, ο οποίος έχει αποβιώσει, εξαπατούσε τους υπαλλήλους του εκάστοτε καταστήματος, προβαίνοντας στην ανάληψη μεγάλων χρηματικών ποσών από λογαριασμούς του εκλιπόντα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της ομάδας, κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2012, μετέβησαν στα παραπάνω τραπεζικά υποκαταστήματα οκτώ φορές και πραγματοποίησαν συνολικά αναλήψεις, που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 485.000 ευρώ. Από την έρευνα επίσης φέρεται ως μέλος της ομάδας και ο 43χρονος, διευθυντής ενός από τα υποκαταστήματα, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Πηγή: Thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...