Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες απειλεί η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ

Απόφαση για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από το βράδυ της προσεχούς Δευτέρας, 1ης Οκτωβρίου, έλαβε το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε περίπτωση που, όπως αναφέρει, η κυβέρνηση περάσει τα μέτρα την ερχόμενη εβδομάδα. Η ΓΕΝΟΠ αναλαμβάνει επίσης πρωτοβουλία συντονισμού των συνδικάτων και απευθύνει τελεσίγραφο προς τη ΓΣΕΕ να αναλάβει δράση.

Ειδικότερα, στην περίπτωση που η ψήφιση των μέτρων αναβληθεί για αργότερα και εφόσον η ΓΣΕΕ δεν καλέσει σε συνεδρίαση τα συνδικάτα μέχρι την Τρίτη, τότε η ΓΕΝΟΠ θα καλέσει εκείνη στα γραφεία της τα προεδρεία των Ομοσπονδιών και θα πειθαρχήσει, όπως αναφέρει, σε όποια απόφαση ληφθεί εκεί, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι οι Ομοσπονδίες θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση της ΓΕΝΟΠ.

Αν δεν υπάρχει ενιαίος σχεδιασμός, αν δηλαδή οι Ομοσπονδίες δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΓΕΝΟΠ, τότε εκείνη θα προχωρήσει μόνη της σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος έχει ταχθεί από ημερών υπέρ των μαχητικών κινητοποιήσεων, με απεργίες και καταλήψεις. Η απόφαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, ελήφθη κατά πλειοψηφία με 21- 6 ψήφους, ενώ ομόφωνα το συνδικάτο των εργαζομένων στη ΔΕΗ ζητά την ακύρωση της δανειακής σύμβασης και τη διαγραφή του δημόσιου χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...