Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Κουβέλης: Υπάρχουν ακόμα ζητήματα σε εκκρεμότητα

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και ο Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμη ζητήματα σε εκκρεμότητα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το πακέτο μέτρων δεν έχει κλειδώσει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο κ.Κουβέλης έκανε λόγο για τετραετή επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής και αναφέρθηκε στην «ρήτρα» αντικατάστασης μέτρων.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Υπήρξε συμφωνία σε βασικούς άξονες. Υπάρχουν, βέβαια, ζητήματα ακόμα σε εκκρεμότητα. Θα ζητηθεί η επιμήκυνση για την ύπαρξη τετραετίας και, βεβαίως, η επιμονή μας στη ρήτρα αντικατάστασης των μέτρων από όλα εκείνα τα οποία θα προκύπτουν, ως προϊόν εσόδων.

Η ρήτρα αντικατάστασης είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό μέτρο και όταν, μάλιστα, υπάρξει – και θεωρώ ότι είναι δυνατό να υπάρξει – η επιμήκυνση, θα αποτελεί μία πάρα πολύ σημαντική ελάφρυνση, διότι αναμφισβήτητα τα μέτρα, ούτως ή άλλως, έχουν το δικό τους βάρος πάνω στην Ελληνική κοινωνία.

Η αντιμετώπιση της τρόικας ξεκινάει αυτές τις ημέρες, αλλά η συνολική διεκδίκηση θα γίνει σε πολλαπλά πολιτικά επίπεδα, έτσι ώστε, όταν θα έρθει το όλο πακέτο στη Βουλή, να είναι ενταγμένο μέσα σε ένα συγκεκριμένο και γενικότερο πλαίσιο, που θα αφορά την ανάπτυξη, τη φορολογία, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και καθετί άλλο το οποίο μπορεί και πρέπει να υπάρξει ως ουσιαστική μεταρρύθμιση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για την άλλη ρήτρα απόκλισης από τους στόχους κύριε Πρόεδρε;

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Εγώ επιμένω στη ρήτρα αντικατάστασης των μέτρων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...