Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Παρίσι: Έκθεση αυτοκινήτου με παρουσία διαδηλωτών της Πεζώ - Σιτροέν

Επεισοδιακή ήταν η έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτων στο Παρίσι και θα διαρκέσει έως τις 14 Οκτωβρίου. Φέτος η έκθεση που διοργανώνεται ανά διετία, γίνεται με τις πωλήσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών να έχουν πέσει, ειδικά στη Γαλλία η εκτίμηση για το 2013 είναι πτώση της τάξης του 12%, γεγονός που οδήγησε την Πεζώ- Σιτροέν να ανακοινώσει 8.000 απολύσεις. 

Πριν ανοίξουν οι πύλες της έκθεσης, εργαζόμενοι του εργοστασίου της Ολνέ (Aulnay) που απειλείται με κλείσιμο, συγκεντρώθηκαν για να προβάλλουν τις διεκδικήσεις τους στους επισκέπτες της έκθεσης, που όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά «η άλλη όψη του νομίσματος είναι, ότι πίσω από τα ωραία αυτοκίνητα είναι οι εργαζόμενοι που υποφέρουν».

Στο χώρο αναμένονται και περίπου 300 εργαζόμενοι του εργοστασίου της Ford-Europe στην Μπλανκφορτ (Blanquefort) πλησίον της Μπορντώ, όπου απειλούνται 1100 θέσεις εργασίας.

Όπως δηλώνει ο επικεφαλής τους και πρώην υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές, Φιλίπ Πουτού: «Είναι μεγάλο το χάσμα ανάμεσα στα εργοστάσια που παράγουν και στην βιτρίνα όπου όλα είναι ωραία. Είμαστε αποφασισμένοι να διαταράξουμε τη σχέση αυτή, θα μπούμε μέσα, ν' αλλάξουμε τη διακόσμηση της Φορντ με τις δικές μας αφίσες». Στην έκθεση αναμένονται πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...