Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Βενιζέλος: Θα φύγω και θα τους παρατήσω ένα κόμμα διαλυμένο

Πόσο θα αντέξει ο Ευάγγελος Βενιζέλος; Αυτό το ερώτημα κυκλοφορεί χαμηλόφωνα τις τελευταίες ημέρες στην Ιπποκράτους καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δείχνει να έχει φτάσει στα όρια του.

«Θα φύγω και θα τους παρατήσω ένα κόμμα διαλυμένο» φέρεται να είπε σε υψηλούς τόνους σε συνεργάτες του το προηγούμενο διάστημα, όταν πληροφορήθηκε το «προνουντσιαμέντο» ορισμένων βουλευτών του (Μπόλαρης, Τζάκρη κλπ) για την τροπολογία της Siemens. Τώρα έχει μπροστά του ακόμη πιο δύσκολα: Την ψηφοφορία για τα επαχθή, νέα μέτρα.

Όπως αποκάλυψε χθες το iefimerida.gr βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συναντήθηκαν με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για το γνωστό θέμα της εμπλοκής του, έθεσαν μια παράμετρο: Ότι τυχόν παράταση της εκκρεμότητας θα απονομιμοποιούσε τα επικείμενα μέτρα. Ορισμένοι στην Ιπποκράτους, το ερμήνευσαν ως προαναγγελία της στάσης που θα κρατήσουν βουλευτές όπως ο Γιάννης Δριβελέγκας που το έθεσε. Εξάλλου, ο Μίμης Ανδρουλάκης έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67. Ενώ ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ζητά να μην υπερψηφιστούν τα νέα μέτρα προβλέποντας ότι «ίσως να είναι το κύκνειο άσμα της αυτοκαταστροφικής πορείας» του ΠΑΣΟΚ».
Ο εκφραστής της Αριστερής Πρωτοβουλίας επιρρίπτει επίσης βαριές ευθύνες στην ηγεσία του Κινήματος τονίζοντας πως  «φαίνεται να αποδέχεται το ρόλο του συνεργού στο έγκλημα που ετοιμάζεται» και προαναγγέλλει εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ: «Είναι προφανές ότι η συμμετοχή σε αυτή την αυτοκαταστροφική και αντιλαϊκή επιλογή επαναπροσδιορίζει τη στάση κάθε εναπομείναντος προοδευτικού μέλους του. Όσοι αποφάσισαν να ταυτίσουν το ΠΑΣΟΚ με την καταστροφή της χώρας ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όσοι αποφάσισαν να ταυτίσουν το ΠΑΣΟΚ με τη συντήρηση ας δρέψουν τους καρπούς των προσπαθειών τους».

Είναι προφανές ότι εφόσον υπάρξουν αρκετές διαρροές στην ψηφοφορία, τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα απονομιμοποίησης.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ τέταρτο κόμμα, πίσω και από τη Χρυσή Αυγή, με ακόμη πιο χαμηλά ποσοστά από τις εκλογές του Ιουνίου, αλλά και τις αποστασιοποιήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα για τον πρόεδρο του Κινήματος.  Δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι η σιωπηλή αναβολή του Συνεδρίου για την Άνοιξη σχετίζεται με τις εξελίξεις. Μέχρι τότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει καταλήξει αν θα μείνει να δώσει την μάχη ή αν θα παραδώσει (εκών-άκων) την σκυτάλη σε κάποιον άλλο - είτε στον περίφημο «τριαντάρη» που ο ίδιος έχει πει, είτε σε κάποιον από τους πρωτοκλασάτους...

Πηγή:  | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...