Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Δικαίωση γυναίκας συνταξιούχου για οφειλές 57.000 ευρώ από το Ειρηνοδικείο Καβάλας

Το Ειρηνοδικείο Καβάλας δικαίωσε μια γυναίκα συνταξιούχο, μέλος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, η οποία από συνολικές οφειλές ύψους 57.000 € θα κληθεί να πληρώσει προς τις τράπεζες το επόμενο διάστημα μηδενικές δόσεις. Με την ίδια απόφασή το Ειρηνοδικείο εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία της συνταξιούχου την οποία απέκτησε μέσω επιδοτούμενου δανείου από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

Το Ειρηνοδικείο αποφάσισε την καταβολή μηδενικών μηνιαίων δόσεων προς όλους τους πιστωτές μέχρι να γίνει διερεύνηση των περιπτώσεων επαναπροσδιορισμού των μηνιαίων καταβολών. Να σημειωθεί πως το μοναδικό εισόδημα της αιτούσης είναι η σύνταξη της που ανέρχεται στο ποσό των 370 € μηνιαίως.

Η συνταξιούχος προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών στα τέλη του 2010 και στις αρχές του επόμενου έτους εκπρόσωπος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας κατάθεσε προς τις πιστώτριες τράπεζες πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού την οποία στην πλειοψηφία τους οι τράπεζες της αγνόησαν.

Στη συνέχεια η συνταξιούχος κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο Καβάλας αίτηση δικαστικής ρύθμισης χρεών. Στο δικαστήριο η καταναλώτρια παρέστη με τη δωρεάν συνδρομή του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Θανάση Αθανασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...