Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστρέφει στο Λονδίνο η 15χρονη βρετανίδα που το έσκασε με τον καθηγητή της

Η 15χρονη βρετανίδα μαθήτρια Μέγκαν Στάμερς, η οποία ταξίδεψε στη Γαλλία με έναν παντρεμένο καθηγητή της με τα διπλάσια χρόνια από εκείνη, επιβιβάστηκε πριν από λίγο σε αεροσκάφος με προορισμό το Λονδίνο, επιβεβαίωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Το κορίτσι συνοδευόταν από έναν άνδρα και μια γυναίκα και επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Μπορντό Μερινιάκ με προορισμό το αεροδρόμιο Γκάτγουικ της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο 30χρονος καθηγητής των μαθηματικών Τζέρεμι Φόρεστ βρίσκεται στη φυλακή και περιμένει την έκδοσή του.

Ο Φόρεστ με την μαθήτριά του εντοπίστηκαν στο Μπορντό της νοτιοδυτικής Γαλλίας χθες Παρασκευή, δέκα μέρες αφότου έφυγαν με φέρι μπόουτ από το Ντόβερ.

Ο Φόρεστ κρατείται στη φυλακή Γκραντινιάν στη νοτιοδυτική Γαλλία αναμένοντας την ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο του Μπορντό την Τρίτη και σύμφωνα με τον δικηγόρο του Ντανιέλ Λαλάν δεν θα φέρει αντίρρηση στο να παραδοθεί στις βρετανικές αρχές.

Ο Φόρεστ, ο οποίος χθες το απόγευμα εθεάθη σε διάδρομο του δικαστηρίου του Μπορντό χωρίς χειροπέδες με θλιμμένο πρόσωπο και περιστοιχισμένος από αστυνομικούς, ήταν "πολύ απογοητευμένος από την ξαφνική παύση στο ειδύλλιό του", είπε ο δικηγόρος του.
"Δεν διαφεύγει της σύλληψης, συνελήφθη ευρισκόμενος στο Μπορντό όπου αναζητούσε δουλειά προκειμένου να συνεχίσει τη σχέση του σε μια χώρα που θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη κατανόηση", πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον γαλλικό νόμο, μια 15χρονη δεν θεωρείται ανήλικη, σε αντίθεση με την Βρετανία όπου η ηλικία συναίνεσης είναι τα 16 χρόνια.

Ο Λαλάν, ο οποίος είδε τον Φόρεστ νωρίς σήμερα το πρωί μαζί με την βρετανίδα δικηγόρο Χενριέτα Ρόνσον, πρόσθεσε ότι ο Φόρεστ δεν ήταν στενοχωρημένος και ότι οι γαλλικές αρχές και οι σωφρονιστικές αρχές του φέρθηκαν καλά.

Ο δικηγόρος περιέγραψε τον Φόρεστ ως "γοητευτικό" και είπε ότι μοιάζει νεότερος από την ηλικία του.

Ενώ η Στάμερς δεν θεωρείται ανήλικη, ο Φόρεστ θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι διέπραξε αδίκημα στη Γαλλία αν κριθεί ότι εκμεταλλεύτηκε την εξουσία που είχε ως καθηγητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...