Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Σαμαράς: «Η πρωθυπουργία στην Ελλάδα είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο»

«Εμείς αλλάζουμε, αλλά την ίδια στιγμή εσείς πρέπει να μας βοηθήσετε, πρέπει να βοηθήσετε την κατάσταση», είναι το μήνυμα που στέλνει προς τους δανειστές της Ελλάδας ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αμερικανική εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς». Εναλλακτικό σενάριο, πρόσθεσε, θα μπορούσε να σημάνει «το τέλος της Ελλάδας». «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει υπόψη της την αυξανόμενη κοινωνική ένταση που σαρώνει την Ευρώπη», τόνισε ο κ. Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας την πρωθυπουργία της χώρας ως «την πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο». Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, οι ευρωπαίοι ηγέτες βλέπουν στον Αντώνη Σαμαρά την τελευταία ελπίδα της Ελλάδας για σταθερότητα. Ωστόσο, σημειώνει η εφημερίδα, η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι καθόλου διασκεδαστική υπόθεση.

«Πιστεύετε ότι υπάρχει κανείς που θα χαιρόταν να είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας;» ρώτησε με χαμηλή φωνή ο κ. Σαμαράς τον δημοσιογράφο που τον επισκέφθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. «Είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο. Είναι μόνο μπελάς».

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανείς κίνδυνος να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, αν και υπονόησε ότι οι προϋποθέσεις για την παραμονή της στην ευρωζώνη έχουν αυξανόμενο πολιτικό και οικονομικό κόστος.

Αναφερόμενος στην αυξανόμενη κοινωνική ένταση σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία, ο Αντώνης Σαμαράς προειδοποίησε: «Είναι προϊόν της τεράστιας κρίσης και ύφεσης που ζούμε. Αυτό πρέπει να χτυπήσει καμπανάκια στους εταίρους μας και σε όλο το δυτικό κόσμο. Εάν αυτό συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα και στην Ισπανία και αύριο σε άλλες χώρες, πρέπει να διασφαλίσουν ότι δεν θα ενταθεί» είπε. 

Ερωτηθείς εάν είχε αντιμετωπίσει δυσκολίες σαν αυτές που βιώνουν τώρα πολλοί Ελληνες, απάντησε: «Καθένας από εμάς με τον ένα ή τον άλλα τρόπο έχει αντιμετωπίσει πολύ δοκιμασίες. Είμαι στην πολιτική· έμεινα στο σπίτι μου για 11 χρόνια λόγω της πολιτικής» λέει αναφερόμενος στη δεκαετία του 1990, όταν έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία.

«Χάρη στην οικογένειά μου δεν είχα προβλήματα αυτού του είδους» προσθέτει αναφερόμενος σε οικονομικά προβλήματα. Αλλά συμπληρώνει ότι συμπάσχει με τον ελληνικό λαό. «Νιώθω τον πόνο τους κάθε δευτερόλεπτο» λέει.

Αναφερόμενος στην παράνομη μετανάστευση λέει ότι «σαρώνει» τη χώρα και ότι το πρόβλημα μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερο λόγω του κύματος μετανάστευσης από τη Συρία.

«Οι παράνομοι μετανάστες έχουν καταλάβει την Αθήνα» είπε «προκαλώντας πρόβλημα στη δημόσια υγεία» και αύξηση της εγκληματικότητας.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι ήταν «μια φούσκα που θα έσκαγε» και ότι τα μέλη της δεν είναι «ιδεολογικοί οπαδοί», αλλά ότι την στήριξαν από μια διάθεση απόγνωσης και «κόντρα στο σύστημα» εξαιτίας της μεγάλης κρίσης.

Πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει στην απαγόρευση της Χρυσής Αυγής και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι η Δημοκρατία είναι τόσο δυνατή που δεν χρειάζεται να λαμβάνει υπερβολικά μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...