Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

"Πόλεμος" για τα φάρμακα στο Ηράκλειο

Εμφύλιος στον φαρμακευτικό σύλλογο Ηρακλείου με σημείο αναφοράς τις κινητοποιήσεις του κλάδου, σε τοπικό επίπεδο, για τη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους χωρίς πίστωση.

 Η χθεσινή γενική συνέλευση του οργάνου, χαρακτηρίστηκε από ένταση και διαφωνίες για το αν θα πρέπει οι φαρμακοποιοί να συνεχίσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις τους. Το τοπικό όργανο όπως αναφέρει το prismanews.gr "διχάστηκε" και χωρίστηκε σε δύο τάσεις. Από τη μία οι μετριοπαθείς που υποστήριξαν την άποψη αναστολής των κινητοποιήσεων, μετά από 1,5 μήνα ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων και από την άλλη το ... μπλοκ των φαρμακοποιών που επέμειναν σε τακτική ολομέτωπης σύγκρουσης με την πολιτεία.

Η συνεδρίαση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο όταν η πρόταση του προέδρου του οργάνου για αναστολή της κινητοποίησης, απορρίφθηκε.

Ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου υπέβαλε την παραίτησή του και πλέον η επόμενη ημέρα είναι στον ... αέρα. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τις κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα, η ηγεσία του οργάνου είναι στον αέρα ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η απόφαση για χορήγηση φαρμάκων μόνο τοις μετρητοίς θα ... σπάσει εκ των έσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...