Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

9 Συλλήψεις για παιδική πορνογραφία σε Αθήνα, Πειραιά, Αρτα, Κέρκυρα και Ηράκλειο

Εννέα άτομα συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία σε διάφορες περιοχές στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Αρτα, την Κέρκυρα και το Ηράκλειο, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης «ΙΚARUS» για την καταπολέμηση της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου.

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκαν επίσης αυτοτελείς δικογραφίες για πέντε ακόμα άτομα, ενώ πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών και κατασχέθηκε πλήθος αρχείων «σκληρού» παιδικού πορνογραφικού υλικού. Η όλη επιχείρηση διήρκεσε τρεις μήνες.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΙΚΑRUS», πραγματοποιήθηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ψηφιακή έρευνα και εντοπίστηκαν, στο διαδικτυακό πρόγραμμα ανταλλαγής ψηφιακών αρχείων "eDonkey", τα ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, που κατείχαν αρχεία-βίντεο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Οι κάτοχοι του υλικού αυτού το διακινούσαν και το διέθεταν στο διαδίκτυο, ενώ μεταξύ των άλλων εντοπίστηκαν και Έλληνες χρήστες.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκαν σχετικές διατάξεις και βουλεύματα άρσης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...