Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΜΑΤ, επεισόδια, τραυματισμοί στον Λαγκαδά για τα σκουπίδια!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο του Λαγκαδά πραγματοποίησαν, από νωρίς το πρωί, εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στην εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους δημιουργήθηκε ένταση κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης. «Ο δήμαρχος είχε περιφρουρήσει το δημαρχείο με μία ομάδα 60 ατόμων. Κατέφτασε μία διμοιρία των ΜΑΤ, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά ο πρόεδρος της ΠΟΕ -ΟΤΑ κ.Μπαλασόπουλος», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Παπανικολάου.

Ακολούθησε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΕ - ΟΤΑ, παρουσία των βουλευτών του ΚΚΕ, Θεόδωρου Ιγνατιάδη, και του ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσας Αμανατίδου, με τον δήμαρχο Λαγκαδά, Ιωάννη Αναστασιάδη, για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στον δήμο, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

«Ως νέος δήμαρχος του διευρυμένου δήμου Λαγκαδά, με 47 χωριά και μόλις 15 άτομα στην καθαριότητα, πρέπει να βρω λύση. Θα πρέπει να είμαι χρήσιμος στους δημότες. Νομίζω ότι η παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες είναι μονόδρομος. Παρ’ όλα αυτά θα συναντηθώ στην Αθήνα με τον υπουργό Εσωτερικών και θα ζητήσω μόνιμο προσωπικό», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαγκαδά κ. Αναστασιάδης.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων, έξω από το δημαρχείο Λαγκαδά, έγινε στο πλαίσιο της τετράωρης στάσης εργασίας που εξήγγειλαν για σήμερα, από τις 7 έως τις 11 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...