Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Υπό ομηρία ο διοικητής του νοσοκομείου Λέρου!

Τον κρατούν κάτοικοι της Πάτμου που διαμαρτύρονται για τις τραγικές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Στις κινητοποιήσεις πρωτοστατεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο. Κλειστά από χθες και τα σχολεία.

Υπό καταλήψη τελεί για δεύτερη ημέρα το Κέντρο Υγείας της Πάτμου καθώς όπως λένε οι κάτοικοι έχουν να δουν παιδίατρο στο νησί 5 χρόνια και αυτή τη στιγμή 3.000 κάτοικοι εξυπηρετούνται απο έναν αγροτικό γιατρό και έναν ειδικευόμενο γιατρό ο οποίος είναι σε...άδεια!

Τη ζοφερή εικόνα συμπληρώνουν οι τραγικές ελλείψεις σε ιατρικά αναλώσιμα υλικά και η κακή κατάσταση του ασθενοφόρου του νησιού.

 Οι κάτοικοι κρατούν "όμηρο" από χθες τον Διοικητή του νοσοκομείου Λέρου Εμμανουήλ Σούλο και λένε πως δεν πρόκειται να τον αφήσουν να φύγει εάν δεν βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημά τους.

 Οπως δήλωσε  η αντιδήμαρχος Πάτμου Νομική Μαύρου "το κέντρο Υγείας Πάτμου βρίσκεται δεύτερη μέρα σε κατάληψη. Ο Δήμος Πάτμου αποφάσισε να κλείσει το Δημαρχείο και τα σχολεία για να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Ζητάμε να υπάρχουν 3 αγροτικοί γιατροί στο κέντρο Υγείας, να έρχεται παιδίατρος κάθε μήνα και να μένει μια ή δύο εβδομάδες για να εξυπηρετεί τα παιδιά του νησιού, να ερθει ένας παθολόγος και να μας στείλουν ένα ασθενοφόρο που να πληροί τους κανόνες ασφαλείας καθώς αυτό που έχουμε κρίθηκε ακατάλληλο και μας το αντικατέστησαν με χειρότερο και να μας στείλουν τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά για την ομαλή λειτουργία του κέντρου υγείας. Μιλάμε για πλήρη εγκατάλειψη. Από χθες έχει έρθει ο Διοικητης του νοσοκομείου Λέρου κύριος Μανώλης Σούλος όπου ανήκουμε και τον κρατάμε στο κέντρο Υγείας και δεν πρόκειται να τον αφήσουμε να φύγει μέχρι να γίνουν τα αιτήματά μας αποδεκτά".

 Ο Δήμαρχος του νησιού, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, φορείς και κάτοικοι του νησιού ενωμένοι σαν μια γροθιά λενε πως αυτή τη φορά δε θα σταματήσουν τον αγώνα τους μέχρι να το αθηνοκεντρικό κράτος να πάψει να τους αντιμετωπίζει σαν πολίτες Β κατηγορίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...