Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Πάτρα: Έσωσε φοιτήτριες από ληστεία… βρέθηκε κατηγορούμενος!

Έσωσε δύο φοιτήτριες από ληστεία, αλλά... πάει ο ίδιος κατηγορούμενος! Πρόκειται για μία από τις πιο απίστευτες υποθέσεις που είναι το αποτέλεσμα... της «τυφλής» νομοθεσίας που στρέφεται εναντίον ακόμα και σε όσους τολμούν να προστατέψουν ανυπεράσπιστες γυναίκες που κινδυνεύουν. Όλα συνέβησαν πριν από μερικές ημέρες στην Πάτρα και συγκεκριμένα σε απόσταση μερικών μέτρων από το χώρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας. Δύο νεαρές φοιτήτριες κατευθύνονταν με τις βαλίτσες τους προς τον σταθμό για να επιβιβαστούν λε λεωφορείο και να ταξιδέψουν προς Αθήνα για να περάσουν τα Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους. Ήταν βραδινή ώρα και ενώ οι δύο νεαρές βρίσκονταν επί της Όθωνος Αμαλίας και Καρόλου βρέθηκαν αντιμέτωπες με έναν νεαρό τοξικομανή ο οποίος απαίτησε να του δώσουν όσα χρήματα είχαν μαζί τους. Τα δύο κορίτσια τρόμαξαν και φώναζαν σε βοήθεια. Ο τοξικομανής κρατούσε ένα αντικείμενο κρυμμένο στο μανίκι τους όμως από το σοκ που είχαν πάθει οι νεαρές δεν μπορούσαν να καταλάβουν εάν επρόκειτο για κάποιο μαχαίρι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο. Στάθηκαν όμως τυχερές καθώς την ίδια στιγμή περνούσε με το μηχανάκι του ένας 53χρονος άνδρας, ο Σ.Κ., ο οποίος άκουσε τις φωνές τους. Και βλέποντας ότι οι δυο τους ήταν στριμωγμένες από τον δράστη δεν δίστασε να σταματήσει και να του επιτεθεί αιφνιδιάζοντάς τον. Αναγκάστηκε όμως να τον χτυπήσει με γροθιές στο πρόσωπο και την πλάτη για να καταφέρει να τον ακινητοποιήσει κι έτσι να σώσει τις δύο νεαρές από τη ληστεία! Ο τοξικομανής σωριάστηκε αλλά δεν τράπηκε σε φυγή. Το σωτήριο (όπως τουλάχιστον θεώρησε προς στιγμήν ο σωτήρας των κοριτσιών) ήταν ότι συμπτωματικά πέρασε από το σημείο ένα αστυνομικό όχημα που το πλήρωμά του είδε τη σκηνή και σταμάτησε αμέσως. Και τότε άρχισαν τα... παρατράγουδα...

Συνέλαβαν τον σωτήρα!
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο τοξικομανής ήταν σεσημασμένος. Κάλεσαν ασθενοφόρο για να τον παραλάβει και στη συνέχεια πήραν τα στοιχεία των κοριτσιών και του 53χρονου, ενώ κατέγραψαν την περιγραφή του συμβάντος. Έπειτα, άφησαν τις φοιτήτριες να φύγουν αλλά προς έκπληξη όλων είπαν στον άνδρα ότι έπρεπε να τους ακολουθήσει στο τμήμα! Όταν εκείνος ρώτησε για ποιο λόγο οι αστυνομικοί του απάντησαν ότι βάσει του νόμου... εφόσον επιτέθηκε και χτύπησε τον δράστη έπρεπε να οδηγηθεί στο αυτόφωρο αυτεπαγγέλτως με την κατηγορία της άσκησης βίας και της πρόκλησης σωματικής βλάβης! Και του είπαν ακόμη πως ήταν... τυχερός που ο δράστης δεν θέλησε να του υποβάλλει ο ίδιος μήνυση για τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε.

Περιμένει με αγωνία τη δίκη!
Σε βάρος του 53χρονου εφαρμόστηκε η τυπική διαδικασία της σύλληψης (κράτηση, σχηματισμός δικογραφίας, απολογία) και ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Τώρα αυτό που περιμένει είναι να γίνει το δικαστήριο και να καταθέσουν οι δύο φοιτήτριες για να πουν πώς έγινε το σκηνικό και ο ίδιος να αθωωθεί από το δικαστήριο. Και όλα αυτά επειδή επενέβη για τις σώσει από ληστεία!
dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...