Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

State Department: Αν χρειαστείτε βοήθεια για τον Ξηρό θα «επέμβουμε»

Έτοιμες να προσφέρουν στήριξη στις ελληνικές αρχές για τη σύλληψη του Χρ. Ξηρού είναι οι ΗΠΑ - Μαρί Χαρφ: Η υπόθεση παραμένει μία «ελληνική έρευνα» αλλά «αν χρειαστεί θα στηρίξουμε την ελληνική κυβέρνηση»


Την ετοιμότητα της αμερικανικής κυβέρνησης να προσφέρει στήριξη στις ελληνικές αρχές «στις προσπάθειες να βρουν τον δραπετεύσαντα τρομοκράτη» γνωστοποίησε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χαρφ, η οποία ρωτήθηκε εάν οι ΗΠΑ συμμετέχουν ενεργά στις υπό διεξαγωγή έρευνες.


Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου, η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρμεντ Μαρί Χάρφ αποσαφήνισε μεν πως έως τώρα οι ΗΠΑ δεν έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, η οποία παραμένει μία «ελληνική έρευνα», αλλά «βεβαίως» είναι έτοιμες να «παράσχουν υποστήριξη στην ελληνική κυβέρνηση, εάν αυτό χρειαστεί».

Η κ. Χαρφ πρόσθεσε πως η Ουάσιγκτον παραμένει σε «στενές επαφές» με τις ελληνικές Αρχές αναφορικά με τις προσπάθειες εντοπισμού του Ξηρού.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος επανέλαβε τη δήλωση αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εκφράζοντας «βαθύτατη ανησυχία» για το γεγονός ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός παραμένει ασύλληπτος και τώρα φέρεται να απειλεί με νέες πράξεις βίας, όπως είπε. Καταλήγοντας, επεσήμανε :«συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές στην αντιμετώπιση αυτών που χρησιμοποιούν τη βία για να επιδιώξουν να επιτύχουν τους στόχους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...