Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Στην Ελλάδα η Μυρτώ, σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα -Με τα μάτια επικοινωνεί

Στην Ελλάδα επέστρεψε η Μυρτώ μετά την περιοδο της νοσηλείας της σε Κέντρο της Βοστόνης. 

 
Απόψε η άτυχη 16χρονη που πρόπερσι έπεσε θύμα άγριας κακοποίησης από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς στη Πάρο, θα μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης στην Λάρισα.

Σε δηλώσεις της στο ΑΜΠΕ, η επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου, φυσίατρος Κατερίνα Σαραμούρτση, τόνισε πως το Κέντρο είναι έτοιμο να υποδεχτεί τη μικρή Μυρτώ, καθώς εδώ και έναν μήνα υπάρχει επικοινωνία με το Κέντρο όπου νοσηλευόταν στη Βοστόνη, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε και ο πλήρης φάκελος της και μετά την ενδελεχή μελέτη του, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ιατρών και θεραπευτών των δυο Κέντρων.

Ήδη το Κέντρο της Λάρισας έχει εκπονήσει ένα πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης το οποίο περιλαμβάνει κινησιοθεραπεία, εντατική λογοθεραπεία με ένα σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας- καθώς προς το παρόν η Μυρτώ επικοινωνεί μόνο με τα μάτια, κάτι που εκλαμβάνεται ως ενθαρρυντικό σημάδι- εργοθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη. Ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασής της ενδεχομένως να διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα που θα ακολουθεί ενώ θα παρακολουθείται και ιατρικά με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...