Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Τέλος στο Θρίλερ με αεροσκάφος που μεταφέρει τον Σύρο ΥΠΕΞ

Αναχώρησε στις 17:10 από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το συριακό αεροσκάφος, τύπου Τουπόλεφ 134, το οποίο προσγειώθηκε περίπου στις 14:00 για ανεφοδιασμό καυσίμων.


Το αεροπλάνο, για το οποίο ακολουθήθηκε η διαδικασία ελέγχου, που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις διεθνούς εμπάργκο, ανεφοδιάστηκε με καύσιμα (η διαδικασία ξεκίνησε γύρω στις 15:30) και αναχώρησε κανονικά για τον προορισμό του μεταφέροντας τη διπλωματική αποστολή της Συρίας στην Ελβετία, όπου διεξάγεται η διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε πριν λίγη ώρα στο Ελευθέριος Βενιζέλος ζητώντας ανεφοδιασμό. Οι πιλότοι δεν είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης προηγουμένως ούτε και είχαν ενημερωθεί οι αρχές του αεροδρομίου για την επικείμενη προσγείωση του αεροσκάφους, λένε οι πρώτες πληροφορίες.

Στο αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ 134 επιβαίνουν 26 άτομα, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εξωτερικών του Άσαντ Φαϊσάλ Μοκντάντ και ο επικεφαλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του συριακού υπουργείου Εξωτερικών Αχμάντ Αρνούς.

Οι 26 επιβάτες του αεροσκάφους παραμενουν μέσα στο Τουπόλεφ, ενώ οι αρχές του Ελ.Βενιζέλος αναμένουν οδηγίες από το υπουργείο Εξωτερικών και την Υπηρεσία Πολτιικής Αεροπορίας για το ανθα προχωρήσουν σε ανεφοδιασμό του αεροσκάφους.

Κατά πληροφορίες οι Σύροι διπλωμάτες εχουν προορισμό τη Γενεύη της Ελβετίας όπου αύριο διεξάγεται η διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη με σκοπό την ειρήνευση και τον τερματισμό του εμφυλίου στη Συρια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...