Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Στις φυλακές του Κορυδαλλού βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για να δουν τον Λαυρεντιάδη

Ποιους είδε ο επιχειρηματίας και όλα όσα συζήτησαν

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο ψυχιατρείο των ανδρικών φυλακών του Κορυδαλλού πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσος Κουράκης που συναντήθηκε με τον έγκλειστο για οικονομικά εγκλήματα επιχειρηματία κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ο κ. Κουράκης όμως δεν ήταν ο μοναδικός βουλευτής που συνάντησε τον κρατούμενο. Τα μισά μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Σωφρονιστικού Κώδικα τον συνάντησαν, κατά την επίσκεψή τους στις φυλακές Κορυδαλλού. Επικεφαλής ήταν ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ανδρέας Κουτσούμπας και μαζί του οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Βασιλική Κατριβάνου και κ. Στάθης Παναγούλης.

Σύμφωνα με το «Βηματοδότη» οι βουλευτές περιόρισαν την επίσκεψή τους στο ψυχιατρείο, στο νοσοκομείο και στη... βιβλιοθήκη του Κορυδαλλού, καθώς, προφανώς, δε θέλησαν να συναντήσουν ούτε τους προφυλακισμένους πρώην και νυν συναδέλφους τους, όπως τον Ακη Τσοχατζόπουλο ή τους έγκλειστους Χρυσαυγίτες που κρατούνται εκεί, αλλά ούτε και τους τρομοκράτες.

Τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής στην επίσκεψή τους συνάντησαν και συνομίλησαν με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος όπως σημειώνει ο «Βηματοδότης» ήταν καταπονημένος αλλά εύχαρης. Πάντως, ο κ.Κουράκης έλεγε ότι η κατάσταση της υγείας του κ. Λαυρεντιάδη είναι τέτοια που κανονικά έπρεπε να τον είχαν μεταφέρει σε κανονικό νοσοκομείο.

Στους τοίχους του κελιού του ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είχε μερικές ζωγραφιές και έσπευσε αμέσως να τις παρουσιάσει στους βουλευτές: «Είναι οι πίνακες των παιδιών μου» τους είπε, αλλά δεν θέλησε να πει ούτε κουβέντα για τις βαρύτατες κατηγορίες που τον βαρύνουν. Ούτε παραπονέθηκε για τις συνθήκες κράτησής του, απλώς ζήτησε αν είναι εύκολο να του τοποθετήσουν ευρωπαϊκού τύπου... τουαλέτα.

Στην επίσκεψή τους στη βιβλιοθήκη του σωφρονιστικού ιδρύματος η ομάδα των βουλευτών συνάντηση τον επιχειρηματία Κώστα Γιαννίκο, ενώ φεύγοντας υποσχέθηκαν ότι θα επιστρέψουν για να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τη Βίκυ Σταμάτη.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...