Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ελεύθερος με εγγύηση ο Σακκάς

Με επιβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ αφέθηκε, χθες, ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή ο Κώστας Σακκάς, ο οποίος είχε συλληφθεί προ ημερών έπειτα από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του, διότι ταυτοποιήθηκαν δακτυλικά του αποτυπώματα σε κατασχεθέντα αντικείμενα σε διαμέρισμα-γιάφκα της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», στο Χαλάνδρι.


Στο απολογητικό του υπόμνημα, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχει καμία συμμετοχή στην οργάνωση. 


Για τα δακτυλικά αποτυπώματα που εντοπίστηκαν σε δύο σακούλες πολυκαταστήματος, υποστήριξε ότι ανακαλύφθηκαν πέντε χρόνια μετά τις κατασχέσεις στο επίμαχο διαμέρισμα (23.9.2009) και ότι δεν έχουν αυτόνομο ποινικό ενδιαφέρον αφού βρέθηκαν σε κινητά αντικείμενα. Ανέφερε ότι διατηρεί μόνο φιλικές και κοινωνικές σχέσεις με συγκατηγορούμενούς του που έχουν αναλάβει ευθύνη για συμμετοχή στην οργάνωση και ότι έχει προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου η υπόθεση εκκρεμεί.

Πλην της εγγυοδοσίας εξακολουθούν να ισχύουν οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί, δηλαδή απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, υποχρέωση εμφάνισής του κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και υποχρεωτική διανυκτέρευση στην κατοικία που δήλωσε.

Στο μεταξύ, με κείμενο-παρέμβασή του, στην ιστοσελίδα interarma.info, ο Γεράσιμος Τσάκαλος, ένας από τους κατηγορουμένους για συμμετοχή στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την οργάνωση, μία ημέρα προτού οδηγηθεί ο Κώστας Σακκάς ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή επανέλαβε ότι ο Κώστας Σακκάς δεν έχει καμία σχέση με τη «ΣΠΦ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...