Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΑΓΡΙΟ φοροκυνηγητό -Χέρι σε καταθέσεις, μισθούς και ενοίκια

Αγώνα κόντρα στο χρόνο και τις απαιτήσεις της Τρόικα κάνει η Εφορία, που με εργαλεία τις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς και τις ποινικές διώξεις, έχει επιδοθεί σε ανελέητο «κυνηγητό», προκειμένου να εισπράξει περισσότερα έσοδα.


Στόχος η είσπραξη μέρους των 63 δισ. ευρώ στα οποία φτάνουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ηδη η Εφορία έχει βάλει... χέρι στις καταθέσεις 131.807 οφειλετών, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής». 


Ετσι γίνεται απευθείας είσπραξη από την τράπεζα μέρος των καταθέσεων, του μισθού ή αν εισπράττουν ενοίκια η Εφορία ζητά από τους ιδιοκτήτες να καταθέτουν τα μισθώματα απευθείας στα ταμεία του κράτους. Την ίδια ώρα, σε αναμονή είναι 12.300 φάκελοι κατασχέσεων, που συντάχθηκαν το 2013.

Μέσα στην προηγούμενη χρονιά, κινήθηκαν οι διαδικασίες κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων σε 53.129 ληξιπρόθεσμους οφειλέτες και φοροφυγάδες, ενώ σε 26.516 περιπτώσεις ασκήθηκε ποινική δίωξη. Παράλληλα, βγήκαν σε πλειστηριασμό 20.000 ακίνητα.

Παράλληλα σημειώθηκε αύξηση τόσο στις κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών κτλ., όσο και στις παραγγελίες κατάσχεσης, που ήταν 13.129 επιπλέον, ενώ διπλασιάστηκαν και οι ποινικές διώξεις.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση οφειλών προς την Εφορία, υπάρχει πρόστιμο 10% για καθυστέρηση πληρωμής δύο μηνών, ενώ υπολογίζεται προσαύξηση 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρηση. Αν κάποιος δεν πληρώσει ούτε ένα ευρώ μέσα σε ένα χρόνο, θα προστεθεί στο αρχικό χρέος πρόστιμο 20% και προσαύξηση 8,76%, ενώ αν η πληρωμή πάει πίσω τουλάχιστον δύο χρόνια, το πρόστιμο είναι 30% και η προσαύξηση 8,76% για κάθε χρόνο που δεν πληρώνει ο οφειλέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...