Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Έπαιρνε άδεια ανά δίμηνο ο Χριστόδουλος Ξηρός

Υπό χαλαρές συνθήκες φαίνεται ότι διαβιούσε στις φυλακές Κορυδαλλού τα τελευταία δυόμιση χρόνια ο Χριστόδουλος Ξηρός καθώς όπως φαίνεται κυκλοφορούσε ανά τις πτέρυγες και κυρίως σε αυτήν που κρατούνται οι προφυλακισμένοι για τους "Πυρήνες της Φωτιάς".


Από το Σεπτέμβριο του 2012 ξεκίνησε να παίρνει άδειες, η συχνότητα των οποίων αυξανόταν όσο περνούσε ο καιρός. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία των φυλακών σχεδόν κάθε δύο μήνες ο Χρ. Ξηρός βρισκόταν εκτός φυλακής με άδειες τριών έως και εννέα ημερών.


Μέσα σε 15 μήνες πήρε 7 άδειες στις παρακάτω ημερομηνίες:

24 Σεπτεμβρίου 2012 (3 ημέρες)
31 Δεκεμβρίου 2012 (3 ημέρες)
10 Απριλίου 2013 (3 ημέρες)
27 Ιουνίου 2013 (5 ημέρες)
30 Αυγούστου 2013 (5 ημέρες)
31 Οκτωβρίου (5 ημέρες)
1 Ιανουαρίου (9 ημέρες – Δεν επέστρεψε)
Αυτό που προκαλεί ερωτήματα είναι το γεγονός ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός συνέχιζε να παίρνει άδειες αν και στις 28 Σεπτεμβρίου δήλωνε με επιστολή του αμετανόητος και τόνιζε: "Ας το πάρουμε απόφαση. Κανείς μα κανείς και πολύ περισσότερο το σάπιο πολιτικό σύστημα, δεν πρόκειται να μας 'απαλλάξει' απ' τη δουλειά που εμείς πρέπει να κάνουμε. Το χτύπημα του φασισμού και αυτών που τον εκτρέφουν γίνεται με έναν και μοναδικό τρόπο. Με μάχη στο δρόμο. Χριστόδουλος Ξηρός φυλακές Κορυδαλλού 28/9/2013".

Την ίδια στιγμή πάντως οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι "δείχνουν προς τα πάνω" για το θέμα των πολλαπλών αδειών του Χριστόδουλου Ξηρού με τον πρόεδρό τους, Σπύρο Καρακίτσο, να αναφέρει μιλώντας στο MEGA: "Δεν υπάρχει περίπτωση ένας εργαζόμενος, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος να ανοίγει την πτέρυγα για να πηγαινοέρχονται οι κρατούμενοι χωρίς να συντρέχει ειδικός και ιδιαίτερος λόγος. Αν συνέτρεχαν ειδικοί λόγοι αυτό εξετάζεται".

Από την πλευρά του το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και πρώην αρχιφύλακας στον Κορυδαλλό, Αντώνης Αραβαντίνός δήλωσε μιλώντας στον "ΑΝΤ1": "Ήταν ένα ειδικό καθεστώς προκειμένου να αντιμετωπίσουμε εμείς ξέρουμε τι, την καθημερινότητά μας. Από τους καθημερινούς ξυλοδαρμούς, τις καθημερινές απειλές".

megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...