Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Κωνσταντίνα Κούνεβα: Θυμάμαι τα πάντα - Δεν φοβάμαι τίποτα

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε στα Πετράλωνα από δύο αγνώστους, μιλά για τη ζωή της στο Παρίσι - Μη φοβάστε, αγωνιστείτε για τα δικαιώματά σας, το μήνυμά της προς τους εργαζόμενους

«Θυμάμαι τα πάντα από την επίθεση, είμαι καλύτερα, ζω και συνεχίζω τις θεραπείες μου» δηλώνει η Κωνσταντίνα Κούνεβα σε μια εξομολόγηση εκ βαθέων, από το Παρίσι.

Πέντε χρόνια μετά την επίθεση με οξύ που δέχτηκε από δύο άνδρες, η Κωνσταντίνα Κούνεβα έχει υποβληθεί σε 30 «βαριά» χειρουργεία και έχει άλλα τόσα μπροστά της.

Η όρασή της είναι σχεδόν ανύπαρκτη, ο οισοφάγος της έχει καταστραφεί και έχει μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή και την κατάποση, καθώς οι δράστες εκτός του ότι την περιέλουσαν με οξύ, την υποχρέωσαν και να το καταπιεί.

Και παρά τα τεράστια προβλήματα υγείας της δεν χάνει την ελπίδα της. Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των θεράποντων ιατρών που την παρακολουθούν, αισιοδοξεί ότι όσο περνά ο καιρός η κατάσταση της υγείας της θα εμφανίζει μεγαλύτερα σημάδια βελτίωσης.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, που ήταν γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/στριών, είχε δεχθεί αρκετές φορές απειλές για τη ζωή της λόγω της έντονης συνδικαλιστικής δράσης της, στο πλαίσιο της οποίας προσπαθούσε να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους.

Λόγω των απειλών μάλιστα είχε ζητήσει από την «ΟΙΚΟΜΕΤ», την εταιρεία καθαρισμού στην οποία εργαζόταν, να μην τη βάζουν βραδινή βάρδια για να μην αναγκάζεται να γυρίζει νύχτα ή τουλάχιστον να τοποθετηθεί σε έναν σταθμό του ΗΣΑΠ κοντά στο σπίτι της, στα Πετράλωνα, αίτημα που έπεσε στο κενό, σύμφωνα με τη δικηγόρο της.

Μέχρι που οι απειλές έγιναν πράξη, στις 22 Δεκεμβρίου του 2008, όποτε και δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι μετά το τέλος της βάρδιάς της στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι.

Η ζωή της άλλαξε ριζικά από τότε, αλλά δεν μετάνιωσε ποτέ για τον αγώνα της. Το μήνυμά της προς τους εργαζόμενους απόλυτο: Δεν πρέπει να φοβούνται. Πρέπει να αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους, «ο φόβος σε καταστρέφει», δήλωσε μιλώντας στο Mega.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να ζήσουμε με συμπόνια και σεβασμό προς τους συναθρώπους μας».

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά δικαίωσε τελικά την Κωνσταντίνα Κούνεβα τον περασμένο Ιούλιο, καθώς καταλόγισε ευθύνες στην εργοδότρια εταιρεία για τη δολοφονική επίθεση εναντίον της, αναγνωρίζοντας την ως εργατικό ατύχημα και επιδικάζοντας 250.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Όπως λέει η ίδια πάντως, δεν έχει λάβει ούτε τα μισά χρήματα και αυτά δεν επαρκούν ώστε να καλυφθούν τα ιατρικά έξοδα της θεραπείας στην οποία υποβάλλεται.

Την ίδια στιγμή και έπειτα από τόσα χρόνια οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...