Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Βόμβα από Ρακιντζή: «“Τρελά νούμερα” οι χιλιάδες επίορκοι - μόνο 200 αυτοί που απολύθηκαν»

«Τρελά νούμερα» χαρακτήρισε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής τα στοιχεία περί 7.500 επίορκων δημόσιων υπαλλήλων, διαψεύδοντας έτσι τους υπολογισμούς των αρμόδιων υπουργών για χιλιάδες απολύσεις τέτοιων περιπτώσεων, ώστε να υλοποιηθούν οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας.


Ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Λέανδρος Ρακιντζής απέδωσε τους αριθμούς των 7.500 επίορκων υπαλλήλων καθώς και αυτών με πλαστά πιστοποιητικά σε «λάθος πληροφόρηση» των υπουργών.


Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης εξήγησε ότι τα μόνα αξιόπιστα στοιχεία που υπάρχουν είναι ο κατάλογος που έστειλαν οι εισαγγελικές αρχές με 2.500 περιπτώσεις ποινικών διώξεων δημοσίων υπαλλήλων.

Και πάλι όμως εξήγησε πως «αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν 2.500 επίορκοι γιατί κατά του ίδιου υπαλλήλου έχουν ασκηθεί πολλές διώξεις».

Ο Λ. Ρακιντζής προσέθεσε ότι «τελικά περιορίστηκαν σε 200 αυτοί που απολύθηκαν και εκκρεμούν άλλοι 500 να τελεσιδικήσουν. Δεν μπορώ να προδικάσω τις αποφάσεις ΣτΕ» σημείωσε.

Αναφορικά με τα πλαστά πιστοποιητικά παραδέχθηκε ότι «δεν έχουμε πολλά αποτελέσματα».

«Μόνο στην Δημοτική Αστυνομία υπάρχουν έλεγχοι και έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις νόθευσης - πλαστογραφίας απολυτηρίων όπου το 10 το έκαναν 18. Στον Δήμο Αθήνας εντοπίστηκαν 50 και στα Δωδεκάνησα 12 με 15. Σε αυτούς έγιναν ανακλήσεις διορισμών» είπε ο Λ. Ρακιντζής.

Πάντως, ο Λέανδρος Ρακιντζής είπε ότι έχει εντοπιστεί πλήθος περιπτώσεων πλαστών πτυχίων ξένης γλώσσας τα οποία όμως «δεν χρησιμοποιήθηκαν για διορισμό αλλά για προαγωγές. Ελέγχουμε 200.000 πτυχία, εχουμε βρει αρκετά πλαστά δικαιολογητικά αλλά είναι πειθαρχικό αδίκημα καθώς δεν είναι προσόν για πρόσληψη. Ακόμα δεν έχουν περάσει από πειθαρχικά συμβούλια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...