Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Εξοπλιστικά: 60 εκατ. ευρώ πήρε ο Ματαντός για τα υποβρύχια

Με εντολές των Γερμανών στελεχών της ferrostaal, προέβαινε σε πληρωμές για τα υποβρύχια, ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός, όπως φέρεται να ισχυρίστηκε στη... μαραθώνια απολογία του, που άρχισε το πρωί ενώπιον των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.


Ο εφοπλιστής, που λογοδοτεί για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, φέρεται ως αντιπρόσωπος της ferrostaal και μέσω της εταιρείας του, ΜΙΕ, να διακινούσε χρήματα που προορίζονταν για "ωφέλιμες πληρωμές".


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος, που παρέδωσε στους ανακριτές υπόμνημα με τις θέσεις του, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι οι Γερμανοί τού έδιναν εντολές για καταβολές χρημάτων, χωρίς να του κάνουν γνωστές τις πραγματικές αιτίες των πληρωμών αυτών.

Στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του εφοπλιστή, αναφέρεται ότι οι ύποπτες πληρωμές που έγιναν μέσω της ΜΙΕ ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ, μεταξύ των οποίων 1 εκατομμύριο ευρώ στον Ιωάννη Μπέλτσιο και 2,5 εκατομμύρια στον Σωτήρη Εμμανουήλ, πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και ήδη προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, συνήγορο του εφοπλιστή, ο κατηγορούμενος βοηθά σημαντικά την δικαστική έρευνα για την υπόθεση και παρέχει πληροφορίες, για πληρωμές που δεν περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...