Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ…ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Για παράβαση 4 ευρώ,τους έριξαν πρόστιμο 43.055 ευρώ!

​Σε κοινό αγώνα κατεβαίνουν επαγγελματίες φοροτεχνικοί και κλάδοι των μικρομεσαίων, ζητώντας να καταργηθούν άμεσα τα εξοντωτικά πρόστιμα για τις φορολογικές παραβάσεις τα οποία τέθηκαν και τυπικά σε ισχύ από την Πρωτοχρονιά, καθώς θα οδηγήσουν όπως υποστηρίζουν στον αφανισμό όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


Για να στηρίξουν τα επιχειρήματά τους έφεραν και παράδειγμα τα οποία δείχνουν το μέγεθος του "παραλογισμού", όπως τον χαρακτηρίζουν:


- για λανθασμένη υποβολή δήλωσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών όπου μια εταιρεία δεν απέδωσε μηνιαίως στο δημόσιο το ποσό των 4 ευρώ το συνολικό πρόστιμο στο τέλος του έτους ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 43.055,68 ευρώ. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της επιβολής προστίμου 2.500 ευρώ για κάθε παράβαση, η οποία όμως επειδή επαναλαμβάνεται κάθε μήνα πριν περάσει 5ετία διπλασιάζεται και τετραπλασιάζεται.

- για καθυστέρηση μερικών ημερών στην απόδοση ΦΠΑ 200 ευρώ από εταιρεία που τηρεί διπλογραφικά βιβλία επιβάλλεται πρόστιμο 2.500 ευρώ.

- για μη υποβολή δήλωσης ΦΠΑ για την απόδοση 2.000 ευρώ (καθυστέρηση 25 ημερών) επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ. Αν η παράβαση επαναληφθεί για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε έτη επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και αν επαναληφθεί για τρίτη φορά το πρόστιμο γίνεται 4.000 ευρώ.

«Όταν κάνουμε εμείς λάθη μας επιβάλλουν πρόστιμα. Όταν κάνουν αυτοί τόσο μεγάλα λάθη και συνεχώς τα διορθώνουν με εγκυκλίους και αποφάσεις γιατί δεν πληρώνουν τίποτα;» αναρωτήθηκε με νόημα ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ κ. Αβραάμ Πανίδης σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους φορέων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του ο γγ της ΠΟΦΕΕ κ. Βασίλης Καμπάνης είπε ότι «αναζητούν οι φοροτεχνικοί τους συντάκτες των σχετικών διατάξεων και φορολογικών νομοσχεδίων και όταν υπέβαλαν τη σχετική ερώτηση τους είπαν ότι ΄απεβίωσε΄! Οι διατάξεις αυτές για τα πρόστιμα δεν έχουν καμία σχέση με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Τη μόνη σχέση που έχουν είναι με τη χαζομάρα!».

Ο φοροτεχνικός κ. Αντώνης Μουζάκης τόνισε ότι «τα υπέρογκα πρόστιμα θα έχουν μόνο ένα αποτέλεσμα. Να αυξηθούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο από τα 63 δισ. ευρώ στα 70 δισ. ευρώ και να μπει η τελική τρικλοποδιά στις επιχειρήσεις της χώρας».

Στέλνουν δισέλιδο υπόμνημα στον πρωθυπουργό

Αυτό που αποφασίστηκε είναι να συνταχθεί άμεσα ένα δισέλιδο υπόμνημα το οποίο θα σταλεί στον πρωθυπουργό, στην κυβέρνηση και στην τρόικα και να ζητηθεί η άμεση αλλαγή του καθεστώτος των προστίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...