Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Τι απαντά ο Πάνος Γερμανός για την εμπλοκή του με τις μίζες των εξοπλιστικών

«Το ποσό αυτό αποτελούσε μερική αποεπένδυση κεφαλαίων ύψους 2 εκ. Δολαρίων και 1 εκ. Ευρώ», αναφέρει σε δήλωσή του ο επιχειρηματίας για την αποκάλυψη ότι μέσω λογαριασμών του διακινήθηκε ποσό δύο εκατ.$ προς εταιρεία του Γ.Σαχπατζίδη


«Ο κ. Γερμανός εξήγησε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα εμπλεκόμενα στην έρευνα πρόσωπα», αναφέρεται σε δήλωση του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού ο οποίος είναι μεταξύ των κατηγορουμένων για την υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά και έχει απολογηθεί ενώπιον των ανακριτών. Αναφερόμενος στο ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ που διακινήθηκε από προσωπικό λογαριασμό του κ. Γερμανού προς εταιρεία του καταδικασθέντος Γ.Σαχπατζίδη, συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι προσκόμισε έγγραφα «από τα οποία πιστοποιείται αδιαμφισβήτητα ότι το ποσό αυτό αποτελούσε μερική αποεπένδυση κεφαλαίων ύψους 2 εκ. Δολαρίων και 1 εκ. Ευρώ, που είχε επενδυθεί στις εταιρίες του το έτος 2001/2002 μέσω ελβετικής επενδυτικής εταιρίας».


Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Πάνου Γερμανού: «Σε απάντηση δημοσιευμάτων μερίδας του Τύπου περί δήθεν εμπλοκής του Π. Γερμανού σε διακίνηση παρανόμων κεφαλαίων και προς αποκατάσταση της αλήθειας επιθυμούμε να τονίσουμε τα ακόλουθα:
Το καλοκαίρι του 2012, από σχετικό δημοσίευμα, ο Π. Γερμανός διαπίστωσε ότι μια από τις εταιρίες που ερευνώντο από τις ελληνικές αρχές για διακίνηση ποσού σχετιζόμενου με την δικαστική έρευνα για τα εξοπλιστικά, ήταν εταιρία συμφερόντων του.
Χωρίς καθυστέρηση, ο Π. Γερμανός επισκέφτηκε τις ανακριτικές αρχές και ενημέρωσε ότι η εν λόγω εταιρία είναι δική του, παραιτούμενος ρητά του τραπεζικού απορρήτου του Λουξεμβούργου. Παράλληλα, ο κ. Γερμανός εξήγησε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα εμπλεκόμενα στην έρευνα πρόσωπα. Προσκόμισε, δε, έγγραφα, από τα οποία πιστοποιείται αδιαμφισβήτητα ότι το ποσό αυτό αποτελούσε μερική αποεπένδυση κεφαλαίων ύψους 2 εκ. Δολαρίων και 1 εκ. Ευρώ, που είχε επενδυθεί στις εταιρίες του το έτος 2001/2002 μέσω ελβετικής επενδυτικής εταιρίας. Διευκρίνισε, επίσης, ότι η εντολή επιστροφής του ερευνώμενου ποσού και κατάθεσής του στον συγκεκριμένο λογαριασμό του δόθηκε από την ελβετική επενδυτική εταιρία, χωρίς ποτέ να διανοηθεί ότι επρόκειτο περί κεφαλαίων παράνομης προέλευσης. Τα ανωτέρω επιβεβαιώθηκαν πλήρως με μάρτυρες και έγγραφα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...