Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ελάχιστη η πραγματική συμμετοχή ελλήνων ιδιωτών στο "κούρεμα"

Η πολύ μικρή συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας στο πρόγραμμα του PSI για την αναδιάρθρωση του χρέους της, καταδεικνύει με τον πλέον αφοπλιστικό τρόπο την ανάγκη που υπήρχε εξαρχής για τη συμμετοχή των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης και της ΕΚΤ στην όλη διαδικασία.

Γιατί, χωρίς τη δική τους παρουσία, η συμμετοχή στη διαδικασία δεν θα έφτανε τελικώς ούτε στο 60%. Οπότε το project δεν θα σωζόταν με τίποτα, ούτε καν με τα CAC’s.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως ακόμη και με τη συμμετοχή των παραπάνω, το τελικό ποσοστό όσων δήλωσαν παρόντες, δεν ξεπέρασε το 65%. Για αυτό κι ο πήχης για την εφαρμογή των CAC’s ορίστηκε τελικώς στο 65%.

Η αρχική πρόθεση ήταν να φτάσει στο 75%, γρήγορα όμως αποδείχτηκε πως κάτι τέτοιο θα ήταν μάλλον ανώφελο, αφού αυτό το ποσοστό δεν θα μπορούσε να συγκεντρωθεί με τίποτα.

Οι ιδιώτες πιστωτές της χώρας αντί να δηλώνουν συμμετοχή στη διαδικασία, ρωτούσαν τους δικηγόρους τους πως θα μπορούσαν να προσβάλλουν δικαστικά αυτή την εξέλιξη. Το γεγονός από μόνο του λέει πάρα πολλά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...