Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Πέρασε και ο εφαρμοστικός για την Υγεία – Τι ψήφισαν οι διαγραφέντες από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Χωρίς εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης η ψηφοφορία στη Βουλή για τον εφαρμοστικό νόμο που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία, ρυθμίσεις στο ΕΣΥ, συγχώνευση επικουρικών Ταμείων και περικοπές στη δαπάνη του φαρμάκου με την αύξηση γενοσήμων στην αγορά.
Ο νόμος υπερψηφίστηκε όπως αναμενόταν από την Ολομέλεια της Βουλής με ευρεία πλειοψηφία και συγκεκριμένα με 213 ψήφους υπέρ, 58 ψήφους κατά και 12 «παρών». Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική έπειτα από σχετικό αίτημα του ΚΚΕ.
Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε όχι σε όλα, όπως και ο ΛΑ.Ο.Σ., πλην του άρθρου 35 το οποίο υπερψήφισε, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ, που δήλωσε παρών μόνο για το άρθρο 89.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τους βουλευτές που διαγράφηκαν πρόσφατα επειδή καταψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση, από το ΠΑΣΟΚ «ναι» ψήφισαν οι Αλ. Αθανασιάδης και Χρήστος Μαγκούφης, «όχι» ψήφισαν οι Χρ. Κατσούρας και Γιάννης Αμοιρίδης, ενώ «παρών» δήλωσαν δώδεκα βουλευτές και συγκεκριμένα οι Λάμπρος Μίχος, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Βασίλειος Τόγιας, Γ. Κασσάρας, Χάρης Καστανίδης, Γ. Παπαμανώλης, Ηλ. Θεοδωρίδης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Μαρία Κυριακοπούλου, Λούκα Κατσέλη, Κυριακή Τεκτονίδου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου .
Απόντες από την ψηφοφορία ήταν οι Άννα Βαγενά, Βάσω Παπανδρέου, Θεόδωρος Παραστατίδης, Οδυσσέας Βουδούρης, Τσετίν Μαντατζί και Σπύρος Κουβέλης.
Από τους διαγραφέντες της ΝΔ, επτά βουλευτές άλλαξαν την ψήφο τους και είπαν «ναι» σε όλα τα άρθρα του εφαρμοστικού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Τάσο Καρυπίδη, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, Ζήση Τζηκαλάγια, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κώστα Παπασιώζο και Γ. Βαγιωνά.
Άλλοι επτά από τους βουλευτές που διεγράφησαν, υπερψήφισαν επί της αρχής και είπαν «όχι» σε άρθρα. Πρόκειται για τους Γ. Βλάχο, Μ. Γιαννάκη, Κ. Μαρκόπουλο, Κ. Γκιουλέκα, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Γ. Καρασμάνη και Μ. Τζήμα.
Στο «όχι» επέμειναν ο Δημήτρης Σταμάτης και η Έλενα Κουντουρά, ενώ απόντες από την ψηφοφορία ήταν οι Σπύρος Γαληνός Τσαμπίκα Ιατρίδου, Παναγιώτης Μελάς και Χρ. Ζώης.

Σκληρή γλώσσα από Λοβέρδο

Κατά τη διάρκεια ης συζήτησης για το νομοσχέδιο, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε με πολύ σκληρή γλώσσα τόσο για γιατρούς όσο και για επιχειρηματίες του φαρμάκου και φαρμακοποιούς. Συγκεκριμένα, είπε ότι δέχεται πόλεμο από οργανωμένα συμφέροντα, και πρόσθεσε ότι σε αυτά τα συμφέροντα δεν πρόκειται να κάνει πίσω «ούτε ένα εκατοστό», ενώ έδωσε σαν απάντηση τα 2 δισ. ευρώ της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης μέσα σε ένα χρόνο.
Σημειώνεται, τέλος, ότι από σήμερα Πέμπτη 1η Μαρτίου οι φαρμακοποιοί Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας κόβουν την πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που τα χρέη του ξεπερνούν τους τρεις μήνες. Επιπλέον, οι φαρμακοποιοί απειλούν ότι θα κλείσουν τα φαρμακεία τους από την Τρίτη 6 Μαρτίου, χωρίς διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα, πρόταση την οποία προτίθεται να καταθέσει το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής στη Γενική Συνέλευση του κλάδου τη Δευτέρα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...