Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Γαλλία: Κάθειρξη 30 ετών για την επίθεση στο City of Poros

Πρόταση για ποινή κάθειρξης 30 ετών, διατύπωσε η εισαγγελία του Παρισιού, εναντίον τριών μελών της οργάνωσης Φάταχ- Επαναστατικό Συμβούλιο του Αμπού Νιντάλ, που δικάζονται ερήμην για την επίθεση πριν από 23 χρόνια, στις 11 Ιουλίου του 1998, εναντίον του ελληνικού κρουαζιερόπλοιου City of Poros κατά την οποία είχαν σκοτωθεί εννέα άνθρωποι και είχαν τραυματιστεί δεκάδες.

Οι τρεις κατηγορούμενοι καταζητούνται διεθνώς από το 1992. Μεταξύ των θυμάτων ήταν τρεις Γάλλοι, ενώ το City of Poros επέστρεφε στον Πειραιά, ύστερα από ολοήμερη κρουαζιέρα στον Κόλπο της Θεσσαλονίκης, όταν ένας από τους δράστες, άνοιξε πυρ εναντίον των ανυποψίαστων επιβατών με πολυβόλο και ακολούθως έριξε χειροβομβίδα και έναν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά στο πλοίο.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο οργανωτής ήταν ο Σαμίρ Μοχάμεντ Χάιντιρ, γνωστός και ως Τζαμπάλα, Ραφαέλ ή Ρουφαέλ, που γεννήθηκε το 1951 στη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης, ο συνεργός του που άνοιξε πυρ με το πολυβόλο, ήταν ο Αντνάν Σόγιοντ, ηλικίας 20 με 25 ετών, που έχει λιβανέζικο διαβατήριο και ο τρίτος ήταν ο Αμπντούλ Χαμίντ Αμούντ, ο οποίος φέρεται να έχει σκοτωθεί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε λίγο πριν την επίθεση στο λιμάνι του Πειραιά. Ο Αμπού Νιντάλ, ηγέτης της οργάνωσης, σκοτώθηκε το 2002.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...