Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΕΠΕΙΓΟΝ: Aίσιο τέλος στην ομηρία στην Κομοτηνή[βίντεο]

Αίσιο τέλος είχε το περιστατικό ομηρίας σε εργοστάσιο πλαστικών στην Κομοτηνή.

Ύστερα από διαπραγματεύσεις της ομάδας διαπραγματευτών της ΕΛΑΣ ο 52χρονος παραδόθηκε και οι δύο όμηροι απελευθερώθηκαν σώοι.

Διαβάστε τι προηγήθηκε:

«Έφτασα σε αυτό το σημείο επειδή είμαι άφραγκος, επειδή έχω δύο παιδιά που δεν μπορώ να τα κοιτάξω στα μάτια κι επειδή έχω βάλει υποθήκη το σπίτι μου. Θέλετε κι άλλα;». Είναι τα λόγια του 52χρονου ένοπλου που παραμένει «ταμπουρωμένος» στο εργοστάσιο στην Κομοτηνή από όπου απολύθηκε κρατώντας δύο ομήρους.
Όπως ο ίδιος είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με δημοσιογράφο του protothema.gr:
«Ήρθα εδώ να συζητήσω και να πάρω την δουλειά μου πίσω, όμως τα πράγματα πήραν άλλη τροπή». Αναφερόμενος στον πρώην εργοδότη του ο δράστης, δήλωσε πως «με κοροϊδεύει συνέχεια, μου έλεγε πως θα μου βρει δουλειά σε εργοστάσια του εξωτερικού, αλλά τίποτα. Ούτε αποζημίωση δεν μου έχει δώσει».
Αναφορικά με τον Βούλγαρο που τραυμάτισε ο Δημήτρης όπως δήλωσε ότι τον λένε, «τον πυροβόλησα γιατί πήγε να κάνει τον ήρωα».
«Αν δεν μου δώσουν αυτά που ζητάω θα βγω έξω και όποιον πάρει ο χάρος», είπε.
Οι διαπραγματεύσεις με τον ένοπλο δράστη βρίσκονται σε «τεντωμένο σχοινί» ενώ όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 3 το απόγευμα απελευθερώθηκαν δύο εργαζόμενες.
Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κομοτηνής ο μεγαλομέτοχος της βιομηχανίας Aθανάσιος Αδριανόπουλος ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό από καραμπίνα που στόχευσε εναντίον του σχεδόν εξ επαφής απολυμένος εργαζόμενος.Ο δράστης φέρεται να πήγε για να ζητήσει δεδουλευμένα κάποιων μηνών και να διεκδικήσει εκ νέου την εργασία του από την οποία απολύθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του xronos.gr είχε φιλικές σχέσεις με το αφεντικό δεδομένου ότι κατάγεται από το Αίγιο, είναι συμπατριώτης του κ. Αδριανόπουλου και τον άφησε να διαμένει στο διάστημα αυτό σε οικίες που διατηρούσε στον Ροδίτη Κομοτηνής.
«Ως άτομο δεν είχε προκαλέσει προβλήματα» ανέφερε στον «Χρόνο» ενώ ήταν σε εξέλιξη το περιστατικό ο πρόεδρος των εργαζομένων του εργοστασίου Κυριάκος Καλπακίδης επιβεβαιώνοντας την πληροφορία ότι ήταν εξοφλημένος από την απόλυσή του και μετά, 1,1/2 χρόνο μια και η εταιρία κρατούσε η υποδειγματική στάση στα εργασιακά Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης με καταγωγή από Κρήτη ήταν κουμπάρος του κ. Αδριανόπουλου κάτι που αν επιβεβαιωθεί περιπλέκει τα πράγματα.
Δυο μεγάλα τραύματα στους μηρούς είχε ο Βούλγαρος εργαζόμενος που ήταν νόμιμα στην επιχείρηση Εμίλ Ιλεφ, ενώ σοβαρότερη είναι η κατάσταση του Αθανάσιου Αδριανόπουλου ο οποίος τραυματίστηκε από τα σκάγια στην τραχηλική χώρα και στο αριστερό αντιβραχιόνιο με χοντρά σκάγια. Υποβλήθηκε αμέσως σε χειρουργική επέμβαση από ομάδα χειρουργών με τους γιατρούς Νίκο Χατζηκωνσταντίνου, Δημήτριο Μπαμπαλή, Κώστα Παύλου.
Στην βιομηχανική περιοχή έχει αποκλειστεί ο χώρος του εργοστασίου γιατί ο δράστης που δεν είναι σε ήρεμη κατάσταση έριξε και σε άλλα άτομα, κρατά την καραμπίνα απειλεί να αυτοκτονήσει λέγοντας ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο. Παντρεμένος και χωρισμένος δυο φορές ζούσε μόνος του στην Κομοτηνή.
Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει γίνει δυνατή η σύλληψή του επειδή κρατά δύο ομήρους στο γραφείο του διευθυντή. Επί τόπου βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις η σύλληψή του τουλάχιστον έξι πυροβολισμούς και κρατά ομήρους δύο διευθυντικά στελέχη.
Όπως έγινε γνωστό ο υφυπουργός κ. Πεταλωτής διέκοψε την επιτροπή που είχε στην Βουλή για να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς το θέμα που είναι σε εξέλιξη στην ΒΙΠΕ συνεργαζόμενος με τον υφυπουργό Μανώλη Όθωνα και το αρχηγό της ΕΛΑΣ για το σοβαρό περιστατικό που έχει την δική του κοινωνική χροιά.
Πάντως ο δράστης το πρώτο που ζήτησε από τον διαπραγματευτή της αστυνομίας ήταν να πιει μια ρακί, ενώ παραδέχθηκε ότι κάνει χρήση ψυχοφαρμάκων. Ένα άλλο αίτημα ήταν να δει προσωπικά τον προσωπάρχη που τον απέλυσε. Κρητικός στην καταγωγή με συγγενείς και στο Αίγιο αλλά και φίλους στην Κομοτηνή έβλεπε ότι φτάνοντας σε ηλικία σύνταξης βίωνε οικονομικά αδιέξοδα.
Τι τον έκανε να ενεργήσει έτσι καταστροφικά σένα φιλικό του περιβάλλον δεν μπορεί να εξηγηθεί άμεσα. Αναστατωμένοι ήταν οι λιγοστοί εργοστασιάρχες που παλεύουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Επί τόπου οχήματα του ΕΚΑΒ, της αστυνομίας και πυροσβεστικής για παν ενδεχόμενο ενώ έκλεισαν οι οδοί προσέλευσης.
To απόγευμα η εταιρεία HELESI (Hellenic Environmental System Industry) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«Σήμερα περί ώραν 13:00 ο Μανίκας Δημήτριος, ετών 52, εισέβαλλε ένοπλος με κυνηγετική καραμπίνα, στο εργοστάσιο της εταιρείας Helesi ΑΕ στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Εισήλθε στο γραφείο του Διευθύνοντα Συμβούλου, Αθανασίου Ανδριανόπουλου, ετών 51 και πυροβόλησε τραυματίζοντας τον υπάλληλο Εμίλ Ίλεν Μαρίνοφ, ετών 30, στα πόδια και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, στο λαιμό στο χέρι και στα πλευρά».
«Αιμόφυρτος ο δεύτερος προσπάθησε να διαφύγει, ο δράστης τον καταδίωξε, αλλά η παρέμβαση άλλων εργαζομένων επέτρεψε την σωτήρια διαφυγή του υπαλλήλου αλλά και του καταδιωκόμενου. Στη συνέχεια ο δράστης με την απειλή του όπλου έθεσε σε ομηρία δύο άλλους εργαζομένους και «οχυρώθηκε»στο γραφείο της διοίκησης. Η κατάσταση της ομηρίας ευρίσκεται σε εξέλιξη. Επί τόπου επιχειρούν ειδικοί διαπραγματευτές και αστυνομικές δυνάμεις για την απελευθέρωση των ομήρων».
«Οι τραυματισθέντες νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής εκτός κινδύνου, ενώ όμηροι παραμένουν οι εργαζόμενοι Γκριτσέλης Δημήτριος, ετών 64 και Διγγάρης Θεοφάνης, ετών 51».
«Ο δράστης, εργαζόταν ως υπάλληλος γραφείου στις εγκαταστάσεις της Κομοτηνής από 20.07.2000 έως την απόλυση του, την 31.08.2011, καθόσον επί μακρόν επεδείκνυε ασταθή ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...