Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Δεκάλεπτη συνομιλία Σαμαρά με Καραμανλή

Δέκα λεπτά χαμηλόφωνης συζήτησης είχαν χθες στα έδρανα της Βουλής ο νυν με τον τέως πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και ήταν αρκετά για να... καταδείξει το πόσο υπολογίζει ο κ. Σαμαράς τις απόψεις του προκατόχου του, αφενός και αφετέρου το πόσο υπολογίζει το κεφάλαιο Καραμανλής μεταξύ των οπαδών και ψηφοφόρων του κόμματος.

 Η πρωτοβουλία ανήκει στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πλησίασε το έδρανο στο οποίο καθόταν ο Κώστας Καραμανλής. Οι δύο άνδρες που είχαν να μιλήσουν από το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου, αντάλλαξαν απόψεις για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, αλλά και για την τακτική που θα πρέπει να τηρήσει ο κ. Σαμαράς απέναντι στους διαφωνούντες που ο ένας μετά τον άλλο επανακάμπτουν στο κόμμα, αφού ψήφισαν τα επιμέρους θέματα με τους εφαρμοστικούς νόμους που απαιτείται για την πλήρη εφαρμογή του μνημονίου.

Η επιλογή του κ. Σαμαρά να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τον πρώην πρωθυπουργό, και μάλιστα, μπρος στα μάτια του συνόλου των βουλευτών του κόμματος και όλων όσοι έχουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο διαχωρίσει τη θέση τους, αποσκοπούσε και στην περαιτέρω ενδυνάμωση της πρόσκλησης που έχει απευθύνει προς τα στελέχη που κινούνται στον δεξιό πολιτικό χώρο, ώστε να επιτευχθεί, υπό καλύτερους όρους και προϋποθέσεις, ο στόχος της αυτοδυναμίας στις επερχόμενες εκλογές.

Είναι άλλωστε γνωστό πως μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο και ένα σημαντικό τμήμα τους ευχαρίστως θα ακολουθούσαν τις όποιες επιλογές του, κάτι που ασφαλώς γνωρίζει τόσο ο κ. Σαμαράς, όσο και οι συν αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...