Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Με... ραντεβού η σύλληψη της σπείρας των τοκογλύφων!

Στη σύλληψη δύο ατόμων, μελών κυκλώματος εκβίασης και τοκογλυφίας, προχώρησε η Αστυνομία, μετά τη σχετική καταγγελία 37χρονου, ο οποίος είχε «δανειστεί» από τους συλληφθέντες το ποσό των 370.000 ευρώ και κάποια κοσμήματα, με την υποχρέωση να τους καταβάλλει κάθε μήνα τόκους.

Συγκεκριμένα, το θύμα του κυκλώματος κατήγγειλε ότι είχε παραλάβει το ποσό αυτό και τα κοσμήματα, σταδιακά,από τον Ιούνιο του 2007 μέχρι τον Ιούλιο του 2009.

Από τον Οκτώβριο του 2011 άρχισε να δέχεται απειλές από έναν 38χρονο άνδρα που απαιτούσε να του δώσει τα χρήματα. Υποκύπτοντας σε αυτές, παρέδωσε διάφορα χρηματικά ποσά σε συναντήσεις με μέλη του κυκλώματος.

Σε μια τέτοια συνάντηση συνελήφθησαν ένας άνδρας 51 ετών και μια γυναίκα 48 οι οποίοι εμφανίστηκαν σε προκαθορισμένο ραντεβού και παρέλαβαν το προσυμφωνημένο ποσό των 3.000 ευρώ.

Εναντίον τους, όπως και εναντίον του 38χρονου και του 57χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και τοκογλυφία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...