Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

«Τυφλή σφαγή» στη Συρία καταγγέλλει ο φωτογράφος Πολ Κονρόι

Για «τυφλή σφαγή» στην πόλη Χομς έκανε λόγο, σε συνέντευξη του που μεταδόθηκε σήμερα από το Sky News, ο Βρετανός φωτογράφος Πολ Κονρόι, που μεταφέρθηκε στη Βρετανία αυτή την εβδομάδα από τη Συρία.

«Δεν πρόκειται για πόλεμο. Πρόκειται για μια σφαγή, μια τυφλή σφαγή ανδρών, γυναικών και παιδιών», δήλωσε ο Πολ Κονρόι στο τηλεοπτικό δίκτυο, από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. «Εργάστηκα σε διάφορες εμπόλεμες ζώνες. Ποτέ δεν έχω δει, ή βιώσει, τέτοιους βομβαρδισμούς», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι στην Χομς που περιμένουν να πεθάνουν. «Δεν βλέπουν βοήθεια, τίποτα, απλά περιμένουν τη στιγμή, που οι στρατιώτες θα εισέλθουν, ή μια οβίδα θα σπάσει την πόρτα», σημείωσε.

Ο ανεξάρτητος φωτογράφος, ο οποίος εργαζόταν στη Συρία για την βρετανική εφημερίδα Sunday Times, δήλωσε ότι αισθάνεται «εξαιρετικά καλά, δεδομένων των περιστάσεων». Ο Πολ τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα σε βομβαρδισμό στην Χομς, κατά τον οποίο έχασαν τη ζωή τους η συνάδελφός του της εφημερίδας Sunday Times, Αμερικανίδα Μαρι Κόλβιν, αλλά και ο Γάλλος φωτογράφο Ρεμί Οσλίκ.

Η Γαλλίδα δημοσιογράφος Εντίτ Μπουβιέ, που τραυματίστηκε στην ίδια επίθεση, επέστρεψε στη Γαλλία νωρίτερα σήμερα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...