HUAWEI India Smart Phone Launch Party (Photo credit: denharsh) |
Υπολογίζεται ότι η ζημιά που προκλήθηκε στην εταιρεία, από την παράνομη διάθεση συσκευών κινητής τηλεφωνίας στην αγορά, ξεπερνάει τα 3,6 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να προσμετράται ο ΦΠΑ, μέρος του οποίου είναι και έσοδα του ελληνικού δημοσίου.
Από την έρευνα που διενήργησε η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε η εμπλοκή στη σπείρα, συνολικά 19 ατόμων, εκ των οποίων εννέα συνελήφθησαν και άλλα 10 συμπεριλαμβάνονται στην δικογραφία.
Ειδικότερα, προέκυψε ότι 41χρονη υπάλληλος της εταιρείας, εκμεταλλευόμενη τη θέση της, «αλίευε» προσωπικά δεδομένα υπαρκτών μεν εταιρικών πελατών, οι οποίοι όμως ήταν ανενεργοί ή δεν δικαιούνταν επιδότηση, σύμφωνα με την εφαρμοζόμενη πολιτική της εταιρείας. Στις περιπτώσεις αυτές καταχωρούσε ηλεκτρονικά εικονικές παραγγελίες τηλεφωνικών συσκευών, υψηλής αγοραστικής αξίας, τεχνολογίας και εμπορευσιμότητας (Smart-phones), με επιδότηση ίση με το 100% της αξίας της συσκευής.
Ακολούθως, κατεύθυνε την παράδοση των συσκευών προς τα μέλη της οργάνωσης, πολλοί εκ των οποίων εργάζονται (ή εργάζονταν κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα) ή διατηρούν καταστήματα πώλησης ειδών τηλεφωνίας, με αντίστοιχες ιστοσελίδες, στις οποίες διαφημίζονται και διατίθενται προς πώληση τέτοιες συσκευές.
Με τη μέθοδο αυτή διοχετεύθηκαν παράνομα στην αγορά 11.261 συσκευές κινητών τηλεφώνων, μέσω καταστημάτων στην Αττική, τη Ρόδο και την Κρήτη.
Σε έρευνες που έγιναν στις περιοχές αυτές, σε καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και στα σπίτια ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 50 συσκευές κινητών τηλεφώνων που αποτελούν προϊόν απάτης σε βάρος της εταιρείας, εκατοντάδες τιμολόγια διακίνησης των επίμαχων συσκευών, δύο πιστόλια και περίπου 710.000 ευρώ σε μετρητά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κάντε το σχόλιό σας!