Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Μάνος Ελευθερίου: «Σκέφθηκα δύο φορές ν' αυτοκτονήσω, να τελειώνει η υπόθεση»

Δύο φορές έφθασε κοντά στο να δώσει τέλος στη ζωή του ο μεγάλος συγγραφέας και στιχουργός Μάνος Ελευθερίου, όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε συνέντευξή του.

Σε μία πραγματική κατάθεση ψυχής στο περιοδικό «ΕΓΩ», εξομολογείται ότι όχι μία, αλλά δύο φορές πέρασε από το μυαλό του η ιδέα της αυτοκτονίας και μάλιστα, όπως ο ίδιος δηλώνει το σκεφτόταν «σοβαρά». Η πρώτη φορά ήταν κατά τη διάρκεια τη δικτατορίας. «Κάτι συνέβη και ήμουν σε άγρια κατάσταση», εξηγεί και συνεχίζει: «Έφτασα στο σημείο να θέλω να πεθάνω, να τελειώσει η υπόθεση».

Στις δύσκολες στιγμές που πέρασε, τον βοήθησαν κάποιοι κοντινοί του άνθρωποι και μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του η παρουσία τους ήταν καθοριστική: «Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν μπορεί κανείς να ξεπεράσει. Είναι σημαντικό να βρεθεί ένας άνθρωπος να σου εξηγήσει με ποιον τρόπο μπορείς να ξεφύγεις από αυτή τη μέγγενη από αυτό το λαβύρινθο που έχεις μπει και να σε βοηθήσει σε πρακτικά πράγματα. Όχι να σου πει ''έχε θάρρος'' και τα μεγάλα λόγια που λένε... Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χάρισμα να εγκαρδιώνουν τους διπλανούς τους». Πάντως όπως ο ίδιος δήλωσε τελικά αυτός ίσως να ήταν και πιο δυνατός από τους υπολοίπους και το γεγονός ότι δεν πραγματοποίησε τη σκέψη του να οφείλετε στον ίδιο, στις δικές του εσωτερικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...