Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Κείμενο πολιτικού προβληματισμού από το Θ. Πάγκαλο και στελέχη του ΠΑΣΟΚ

English: The Deputy PM of Greece Theodoros Pan...
Image via Wikipedia
Κείμενο πολιτικού προβληματισμού που συνέταξε ο Θεόδωρος Πάγκαλος ενόψει των επικείμενων εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ τέθηκε επί τάπητος σε συνάντηση που είχε απόψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με βουλευτές του Κινήματος, στο γραφείο του στην οδό Ζαλοκώστα.

Στο κείμενο που συζητήθηκε διατυπώνονται θέσεις και προτάσεις για τη χώρα, το πολιτικό σύστημα και το ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων, προτείνεται η άμεση κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, η κατάργηση του σταυρού προτίμησης, η συνταγματική υποχρέωση το έλλειμμα του προϋπολογισμού να μην ξεπερνά το 3%, ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα να συνδέεται με τον αντίστοιχο μέσο όρο της Ευρωζώνης και, τέλος, η θέσπιση κατώτατου ορίου σύνταξης για όλους. Για το ΠΑΣΟΚ προτείνεται η εκλογή προέδρου να γίνεται από τη βάση, αφού έχει προηγηθεί συνέδριο θέσεων για την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος.

Το κείμενο, το οποίο συντάχθηκε αρχικά από τον κ. Πάγκαλο, συμπληρώθηκε με παρατηρήσεις και θέσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, μελών του Εθνικού Συμβουλίου και της Νεολαίας του κόμματος, ενώ ορισμένες θέσεις του υποστηρίζονται και από τους λεγόμενους «Νέους Μεταρρυθμιστές», μια ομάδα από τη νεώτερη γενιά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πάγκαλος θα πάρει θέση για το ποιον υποψήφιο που θα ψηφίσει για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αφού πρώτα λάβει γνώση της πολιτικής πλατφόρμας που θα παρουσιάσει ο κάθε υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος.

Σύμφωνα με συνεργάτες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο κ. Πάγκαλος διαψεύδει φήμες για πρόταση από μέρους του υπέρ μιας υποψηφιότητας του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας Γιάννη Ραγκούση για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Όπως ανέφερε, σε δήλωσή της μετά το πέρας της συνάντησης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Περλεπέ, «η συζήτηση είχε καθαρά πολιτικό χαρακτήρα και οι συμμετέχοντες συζήτησαν μεν τις προοπτικές του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να εισέλθουν σε συζήτηση για πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την προεδρεία του Κινήματος». Η κ. Περλεπέ, είπε ότι μεταξύ άλλων, υπήρξε συζήτηση για το πώς πρέπει να λειτουργούν η Βουλή και τα κόμματα, καθώς και για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Επιπλέον, ανέφερε ότι τα στελέχη του Κινήματος αναμένουν στη διάρκεια της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ να παρουσιαστούν πολιτικές πλατφόρμες από τους υποψήφιους για την ηγεσία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μανώλης Μπετενιώτης, καθώς και οι βουλευτές Ντ. Βρεττός, Σ. Εμινίδης, Ηλ. Καρανίκας, Κατερίνα Περλεπέ, Μαρία Θεοχάρη, Συμεών Κεδίκογλου, Π. Ασπραδάκης, και Αχμέτ Χατζή Οσμάν.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...